Selous Game Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Selous, Waar het Wild nog Wild is

Selous Game Park,
Tanzania


Selous, een Game Park waar het wild nog wild is. Hoewel dit gebied het grootste wildreservaat van heel Afrika is, heeft het weinig naamsbekendheid. Als het aan de regering ligt, blijft dat zo. Hier wil men het massatoerisme mijden, en slechts mondjesmaat bezoekers laten genieten van de wilde dieren.

Doordat het zo uitgestrekt is en de bezoekersaantallen relatief laag zijn, reageren de meeste dieren nog heel natuurlijk. Ze houden je al van verre in de gaten of vluchten. In tegenstelling tot drukbezochte parken waar de dieren bij wijze van spreken rustig staan te grazen terwijl je met je zoomlens praktisch tegen hun neus aan zit. Fotograferen is dus in Selous wat lastiger en dat maakt het wellicht voor sommige reizigers minder interessant. Ik vond het echter de safari-ervaring enorm ten goede komen. Hier waan je je niet in de dierentuin zoals in sommige andere parken, hier is het nog écht spannend als je tóch dichtbij het wildlife kunt komen.

Ik zag er nijlpaarden, olifanten, leeuwen, warthogs, giraffen etcetera. En deze prachtige zebra's die ons nauwlettend in de gaten hielden.