Selous Game Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wildspotten in Selous Game Reserve - Zuid Tanzania

Selous Game Park,
Tanzania


Voor echte wildsafari's in Afrika gingen we en moet je naar Zuid-Tanzania. Hier geen massa's jeeps met toeristen rondom de dieren. Een van de parken was Selous Game Reserve een van de grootste wildreservaten ter wereld met extra bufferzones en 4 maal groter dan Serengeti National Park (opp. ca.54.600 km2 )

We hebben een wandelsafari en indrukwekkende gamedrives gemaakt met een 4x4 drive met open dak. We konden zo vrij genieten van het landschap en wild wat we onderweg tegenkwamen. We zagen verschillende vegetaties met acacia begroeide heuvels en savanne, galerie en grondwaterbossen, moerassen, meren, wetlands en laagland regenwoud. Wat opviel was dat de savanne in Selous niet zo uitgesterkt en open was als in vele andere natuurparken. We zagen er een heleboel wild en vogels.

We zagen voor de eerste keer in het wild 4 Afrikaanse wilde honden of hyenahonden. Ze waren erg lui en lagen vrijwel op de weg. Mooie beesten met onregelmatig vlekkenpatroon op de vacht.

Ook zagen we vele keren Afrikaanse leeuwen zelfs met prooi, de 1ste keer 4 leeuwinnen met koedoe, 2de keer 10tal leeuwinnen in de schaduw van een boom met dode zebra die ze aan het eten waren. Op de poot van de zebra zat nog zijn wit/zwarte huid. Er waren ook twee welpjes in de buurt. Wat een geluk om dit te zien. Diverse gieren rondom wachten totdat ze de achtergebleven restjes bestormden en opaten.

Bij de meren grote hoeveelheden krokodillen die vaak aan de kant lagen. We zagen in het water een dode olifant met twee krokodillen eromheen. De huid was nog te hard zodat ze nog niets konden eten. Tijdens een boottocht schoten >100 krokodillen snel in het water als we te dicht bij kwamen. Vele nijlpaarden lagen in en om het water. Pas hiervoor op.

Totaal een prachtig park en aangezien het geen Nationaal Park is heeft men iets meer mogelijkheden om buiten de paden te gaan. Een echte aanrader.