Selous Game Park

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Selous NP: zeldzame dieren & luipaard paradijs

Selous Game Park,
Tanzania


Bijna iedereen kent wel de bekende parken van Tanzania, de Serengettie en de Ngorogoro krater. Maar slechts 1 procent van de toeristen in Tanzania bezoekt de parken in het Zuiden, waaronder het prachtige Selous NP.

De reden waarom Selous zo onbekend is bij de toerist is omdat het park wat moeilijker bereikbaar is en omdat de dieren minder gewend zijn aan de vele auto's zoals die rondrijden in de Ngorokrater. Daardoor moet je iets meer moeite doen om het wild te vinden.

Selous heeft echter zoveel te bieden!!! Er is ontzettend veel wild aanwezig (oa 4000 leeuwen en 65000 olifanten). Je kunt er uren rondrijden zonder een andere auto te zien, en er zijn dus ook geen files bij een groepje leeuwen. De brede Rufji rivier met lagunes geven het park karakter. De boottochten met kleine aluminium motorbootjes zijn voor vogelliefhebbers een feestje!!. Op de oevers liggen enorme krokodillen en ook de nijlpaarden zijn volop aanwezig. Langs de rivier staan ook de 25 mtr hoge palmbomen.

Ook zie je hier zeldzamere dieren als de sabelantiloop, lichtensteins hartebeest, het eland, bushbaby's en wilde honden.
Het park heeft een zeer grote populatie luipaarden. De kans om een luipaard te zien is hier zeer groot. En het zien van een luipaard is voor velen een hoogtepunt.

Selous was een schitterende ervaring die we nooit zullen vergeten. (het beste bereikbaar van uit Dar es Salam met een vliegtuigje)