Mara image

Mara


Beste reistijd

Mara
Tanzania
MarcoPhotoWorld

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Mara

Het weer in Tanzania

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Tanzania te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Tanzania? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Tanzania

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Tanzania:De beste reistijd voor Tanzania is van juni t/m september. Het regenseizoen is dan voorbij en de temperatuur overdag is lekker, maar niet te warm. 's Avonds waait er een koel briesje in deze periode. Het regenseizoen loopt van begin november tot eind december én van midden maart tot eind mei. Kom je voor het wildlife, dan is december t/m maart de beste periode, dan migreren de gnoes, buffels en zebra's van de Serengeti NP in Tanzania naar de Masai Mara in Kenia. Bovendien is dan ook de droogste periode, waardoor veel dieren tegelijk water komen drinken rond de meren.