Lake Victoria

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lukuba Island, Lake Victoria

Lake Victoria,
Tanzania


Een onvergetelijke ervaring is een trip naar Lukuba Island in het Victoriameer. Je gaat met een kleine boot in ongeveer drie kwartier naar het eilandje, waar je bij aankomst al de [url="http://www.lukuba.com" target="_blank"]Lukuba Island Lodge[/url] ziet liggen. Je wordt heerlijk ontvangen met een drankje waarna je je kunt opfrissen in je eigen verblijf (prachtige combi van tent en huis). Je eet met de andere gasten (nooit veel, want het is erg klein), in een eetzaaltje waar je een heerlijke maaltijd krijgt. Leuk om zo andere mensen te ontmoeten, die in ons geval juist de route in tegenovergestelde richting deden, waardoor je elkaar wat kunt vertellen over wat nog komen gaat.
Na een prachtige zonsondergang vanaf een rots waar je met een gids naartoe wandelt in een kwartiertje kun je op je eigen porch heerlijk genieten van de sterrenhemel boven het Victoriameer.
Wanneer je nog een dag blijft, en dat zou ik zeker doen, kun je de volgende dag met de gids naar de andere kant van dit piepkleine eilandje wandelen, waar je met de lokale bevolking kennis maakt. Vissers en hun families die van het vaste land komen, maar hier enkele maanden per jaar verblijven om zo dicht bij hun werkgebied te zijn. Het is erg indrukwekkend om te zien hoe ze leven en werken. Het maakt geen vrolijke indruk, het is hard werken onder zeer zware omstandigheden. Erg indrukwekkend! De gids is op zich niet nodig voor de route, maar zeker wel voor de communicatie met de locals. Na een zeer informatief en bijzonder gesprek, hebben we ook rustig foto's mogen maken. Om de mensen een handje te helpen in hun zware bestaan en als dank voor de gastvrijheid hebben we op advies van de gids een vergoeding aan het hoofd van de familie gegeven, zichtbaar nodig.