Wad Madanī image
Wad Madanī image Wad Madanī image

Wad Madanī

Beste reistijd

Wad Madanī
Soedan
Richard

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Wad Madanī

Het weer in Wad Madanī

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Wad Madanī te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Wad Madanī? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Wad Madanī

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Wad Madanī:Met 49°C in de Sahara een haboob doorstaan, dat klinkt niet echt plezierig. En dat is ook precies de reden waarom je Soedan van juni t/m september wilt vermijden. Terwijl in deze maanden dagendurende zandstormen (haboobs) de reiziger in het noordelijke woestijngebied het leven zuur maken, word je in de zuidelijke jungle gepest door het regenseizoen. Uiteindelijk ben je in de woestijn, aan zee, op het centrale grasland én in de tropische jungle, in heel Soedan dus, het beste af  in december en januari