Wad Madanī

Wad Madani is een stad in het oosten van Centraal-Soedan, gelegen op de westelijke oever van de Blauwe Nijl. Naar schatting wonen er zo'n 370.000 mensen. Als je naar de huizen in deze stad kijkt, zal het je opvallen dat Wad Madani een welvarende stad is.

Informatie over Wad Madanī

Beste foto's & tips van Wad Madanī

'236887' door Mirrie '236887' door Mirrie

SoedanWad Madanī

SoedanWad Madanī

Nomad

Mirrie

Een van de nomaden in de woestijn omgeving van Wad Madani is er in getraind om mensen in de woestijn te spotten en zo snel mogelijk in de buurt te komen. Graag neemt hij je mee op zijn kameel...trots als hij is.

'835014' door krijnvandergiessen '835014' door krijnvandergiessen

SoedanWad Madanī

SoedanWad Madanī

Piramides... in Soeda

krijnvandergiessen

En dan opeens staan ze daar, midden in de woestijn, ver weg van alles. Een groep van ruim 100 piramides. Sommige in tact en van andere is slechts een berg gruis over. We zijn niet in Egypte, maar in de woestijn van Soedan. Het is niet heel bekend, maar in Soedan staan meer piramides dan in Egypte. En je kunt ze ontdekken zonder de drukte! We zetten onze tent op net achter het veld met piramides, in de luwte van een berg. We slepen stoeltjes en een tafeltje naar boven en genieten van een magische zonsondergang. Omdat we hier slapen, kunnen we 's ochtends met zonsopkomst rondlopen tussen de piramides. Je voelt je echt Indiana Jones! Er is helemaal niemand! Een Italiaanse ondekkingsreiziger haalde het ooit in zijn hoofd om de toppen van de piramides met dynamiet op te blazen. Hij dacht er goud in te vinden. Daar is hij niet in geslaagd, maar hij slaagde er wel in de meeste zwaar te beschadigen! Dus, als je graag piramides wilt bezoeken, en als het even kan, reis dan naar Soedan in plaats van Egypte. De ervaring is er fantastisch!!

Laat kaart zien