Zuid Sierra Leone

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tribewanted Project Sierra Leone

Zuid Sierra Leone,
Sierra Leone


Vanaf oktober 2010 zal een nieuw soort 'bezoekers' op het John Obey strand in Sierre Leone arriveren. Ongeveer 30km ten zuiden van hoofdstad Freetown zullen de mensen die hier voet aan wal zetten een nieuw leven opbouwen, samen met de lokale vissersgemeenschap. En jij kunt hier bij zijn!

Het Tribewanted Project (dat eerder in Fiji succesvol bleek) heeft een partnerschap met de regering, landeigenaren en lokale gemeenschap gevormd om de komende jaren een ecologische dorpsgemeenschap op te bouwen die de duurzame ontwikkeling van het gebied ondersteunt.

De 'tribemembers' (stamleden) hebben de kans om bij te dragen aan de ontwikkeling van het nieuwe dorp samen met het lokale team en de gemeenschap. Het project zal gebruik maken van de 'Superadobe' bouwtechniek (ontworpen door Cal Earth), een techniek waarbij alleen lokale aarde en materialen gebruikt wordt. Alle winst van het project zal geïnvesteerd worden in de lokale John Obey gemeenschap, educatie en microkrediet via Shine On Sierra Leone.

Het Tribewanted project is geen vrijwilligersproject en geen resort toerisme. Het ligt er een beetje tussenin. Over het algemeen hebben deelnemers aan Tribewanted een goede mix van culturele interesse, fysieke uitdaging en ontspanning in zich. Als je lid van de stam op Obey Beach wordt, kun je het volgende verwachten:

WERK
Steek je handen uit de mouwen om te helpen met duurzame en culturele projecten (werk in de tuinen, voer het vee, verzamel brandhout, help de lokale dames in de keuken, help de lokale mannen met constructiewerk en onderhoudsprojecten), het dagelijkse leven in de gemeenschap(neem deel aan duurzame workshops, ga mee naar lokale projecten en evenementen, debatteer in forums over de toekomst van het eiland en de wereld in het algemeen) enandere activiteiten(doe je zegje op 'Tribal TV', schrijf een blog op de website van Tribewanted, organiseer een spelletjesdag of voetbaltoernooi), zoveel je wilt.

SPEEL
Ga met de lokale vissers mee op jacht, loop naar Bureh Town om te surfen of kreeft te eten, leer de kinderen van de lokale basisschool nieuwe spelletjes, speel voetbal op het strand, bezoek andere projecten op het schiereiland en speel volleybal terwijl de zon in de zee zakt.

RUST
Hang in een hangmat, neem een bad in de lagune of zwem in de zee, ga met een kano de rivier op, bekijk de zonsondergang vanaf de rotsen of bij het kampvuur, eet verse vis, groentes en fruit, drink palmwijn en drum met de stam mee onder de sterren.

Meer informatie op: [url="http://sierraleone.tribewanted.com" target="_blank"]http://sierraleone.tribewanted.com[/url]

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Tribewanted Project Sierra Leone"

 • profile image comment
  Door Nienkekrook• geplaatst op 17 Oct 2010 | 09:32:18

  Hoi Bowral, dit is zeker niet alleen voor jongeren hoor! Ik heb zelf meegedaan aan het project in Fiji, waarbij de jongste deelnemer 18 maanden en de oudste bijna 70 was.... Het project is voor iedereen, dat maakt het juist zo bijzonder. Groetjes Nienke

  Bericht aangepast op 22:26:54
 • profile image comment
  Door Bowral• geplaatst op 17 Oct 2010 | 08:33:04

  Als ik nog twintig was, had ik me aangemeld!

  Bericht aangepast op 00:12:59