Noord Sierra Leone beste reistijd

Het weer in Noord Noord Sierra Leone

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Noord Noord Sierra Leone te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Noord Noord Sierra Leone? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Noord Noord Sierra Leone

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Noord Noord Sierra Leone:De beste reistijd voor Noord Sierra Leone is december t/m maart. Zes maanden per jaar komt de regen met een gemiddelde van 455 mm per maand uit de hemel kletteren. In juli en augustus komt die hoeveelheid soms boven de 800 mm per maand uit, wat in Nederland niet eens in een jaar valt! Zaak is dus deze maanden te vermijden. Op zoek naar een  maand waarin het wat frisser wordt? Vergeet het maar, want het gehele jaar door komt de temperatuur niet onder de 26°C, dit is te danken aan de Harmattan, een warme wind die vanuit de Sahara waait. 


Reisadvies
Voor Noord Sierra Leone geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam. Reizen langs de grenzen met Guinée en Liberia wordt ontraden.

Feestdagen
19 april Dag van de Republiek, 27 april Onafhankelijkheidsdag, 9 augustus Nationale dag.


Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Noord Sierra Leone

Beste foto's & tips van Noord Sierra Leone

'395791' door valari '395791' door valari

Sierra LeoneNoord Sierra Leone

Sierra LeoneNoord Sierra Leone

Bezoekers in het dorp

valari

In het noorden van Sierra Leone vindt je nog veel afgelegen dorpjes. Veel kinderen vinden het daarom ook een feest als je een paar uur in een dorpje met ze doorbrengt. Je kunt met ze dansen en zingen en ze vinden het fantastisch om op de foto te gaan. Helaas had ik alleen een kleine camera mee, maar het was wel een leuke middag

'370428' door valari '370428' door valari

Sierra LeoneNoord Sierra Leone

Sierra LeoneNoord Sierra Leone

Trots op hun land!

valari

De armste onder de bewolking van Sierra Leone bevinden zich in het noorden van het land. In een van de ''chiefdoms'' in de buurt van de stad Kabala zijn vele kleine boerendorpen te zien. Ze zijn vaak eenzijdig gevoed, maar wel erg trots op het land en het werk. Deze kinderen toonde mij hun nieuwe oogst, die 4x zo groot was als vorig jaar door verbeterde landbouwtechnieken

'76768' door Carolien '76768' door Carolien

Sierra LeoneNoord Sierra Leone

Sierra LeoneNoord Sierra Leone

Drie dames

Carolien

Drie dames in Kalangba, Noord Sierra Leone

Laat kaart zien