Seychellen foto's & tips

'492185' door speedy '492185' door speedy

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Relax

speedy

La Digue ligt op 43 kilometer van Mahé en op zes kilometer van Praslin. Het eiland heeft geen airstrip en is alleen per boot of helikopter te bereiken. Op La Digue is de fiets het plaatselijke vervoersmiddel. Het is heerlijk om van strand naar strand te fietsen en te genieten van dit authentieke eiland van de Seychellen.

'146593' door ejfovermaat '146593' door ejfovermaat

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Green turtle

ejfovermaat

Alleen de volwassen groene schilpad voedt zich met zeegrassen en algen. Zeeschildpadden zijn carnivoren en voeden zich met sponsen, krabben,inktvisjes en kleine vissen.Ze verblijven altijd in zee, alleen voor een korte periode om hun eieren te leggen komen ze aan land, waarna ze deze ingraven en achter laten.Na 2 maanden broeden in de zon komen er weer jonge schildpadjes.

'511836' door RobHoekstra '511836' door RobHoekstra

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Kindvriendelijk Afrik

RobHoekstra

Toen ons dochtertje bijna twee jaar oud was maakten we onze derde verre reis met haar naar de Seychellen. Deze eilandengroep is een prima bestemming om met kind(eren) te bezoeken. Het is er heel erg veilig (heel weinig criminaliteit), er vliegen geen malaria muggen in de rondte en het is er ook nog eens supermooi. Huur een auto met kinderzitje en je kunt op je dooie gemak de mooiste strandjes bezoeken. Dit is Carana beach op het hoofdeiland Mahe.

'406267' door RobHoekstra '406267' door RobHoekstra

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Seychellen

RobHoekstra

Deze foto laat wat mij betreft goed de schoonheid zien van Anse source d'Argent op la Digue. De rotsen, de palmen en het heldere en rustige water zorgen ervoor dat dit een van de mooiste kusten is die wij ooit gezien hebben. Sowieso hebben wij genoten van de Seychellen. Paradijselijke eilandjes met veelal toch een eigen karakter ondanks de geringe afstand tussen hen. Voor het eilandhoppen lenen vooral La Digue en Praslin zich uitstekend. Rondom deze bewoonde eilanden liggen voldoende onbewoonde eilandjes voor het ultieme bounty reclame gevoel ;-)

'414938' door RobHoekstra '414938' door RobHoekstra

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Just arrived

RobHoekstra

Onze eerste stop in de Seychellen was aan Baie beau Vallon op het hoofdeiland Mahe. B&B aan dit stukje strand. Zeker niet het mooiste strand dat we in de Seychellen gezien hebben maar ook eentje om niet te vergeten. Voor wie van plan is om richting de Seychellen te gaan en wat info wenst over goee B&B's laat maar even weten. Wij hebben het prima naar ons zin gehad op Mahe, Praslin en La Digue. En echt niet zo duur als iedereen denkt.

'443252' door RobHoekstra '443252' door RobHoekstra

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

Graniet en erosie

RobHoekstra

Het kleine rotseilandje St. Pierre, niet ver uit de kust van het grotere eiland Praslin, is een prima snorkelplek. Het heeft een piepklein strandje waar je misschien 3 handdoeken kwijt kunt. Verder is het met z'n granieten rotsen gewoon een leuk eilandje om te fotograferen.

'375315' door RobHoekstra '375315' door RobHoekstra

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Afzien...

RobHoekstra

...was het toen we een paar dagen later weer moesten vertrekken naar Nederland. Wat een heerlijk eiland is la Digue zeg. Dit is een van de vele mooie stranden op la Digue. Kleine strandjes omringd door palmen en grote granieten rotsen. Het strand heet trouwens Anse source d'argent.

'497167' door speedy '497167' door speedy

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

Praslin

speedy

De Seychellen zijn een prachtige bestemming voor mensen die eens wat anders willen. Het is wel een exclusieve, dus dure bestemming. Alles wat op het eiland verkrijgbaar is moet zo’n beetje worden ingevlogen. Het klimaat is prima. De gemiddelde temperatuur is van juni t/m augustus c.a. 30 °C en in combinatie met een heerlijk zeebriesje is dat heel goed te hebben.

'539223' door marcvankessel '539223' door marcvankessel

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Garden of Eden

marcvankessel

Wie denkt dat de Seychellen alleen bestaan uit mooie bounty stranden en kleine baaien heeft het mis. Door het midden van het eiland Mahe loopt een kleine bergketen (20 km lang) die aan beide kanten begroeid is met regenwoud. De mooiste planten kom je er tegen. Het lijkt de tuin van Eden wel. Alleen geen appel en geen slang gezien. En Eva trouwens ook niet.

'484221' door RobHoekstra '484221' door RobHoekstra

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Kan(Arie)

RobHoekstra

Deze kanArie ging er eens even lekker voor zitten op La Digue. Tsja... Wat kan je verder nog vertellen over een rood vogeltje. Waarschijnlijk lust hij of zij besjes en zaadjes en kan het leuk fluiten ;-)

'484643' door RobHoekstra '484643' door RobHoekstra

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Trouble in paradise

RobHoekstra

Ook op het hoofdeiland van de Seychellen, Mahe, vind je prachtige stranden en kleine onbewoonde eilandjes. Hier L'islette.Een prachtig onbewoond eiland vlak voor de kust bij Port Glaud. Makkelijk via een mooie route te bereiken per huurauto vanuit de hoofdstad. Zoals jullie zien dit keer geen strakblauwe hemel maar regenwolken. Dat was wel erg jammer want dit soort eilandjes komen in het zonnetje toch een stuk beter tot hun recht ;-)

'491095' door speedy '491095' door speedy

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Snorkelen

speedy

De zee rond de Seychellen is (meestal) erg geschikt voor snorkelen en duiken. Het water is zo helder dat u op een goede dag wel 30 meter zicht hebt onder water. Er is zeer veel te zien. Rond Mahé duikt u over het algemeen in rustig water met weinig stroming

'500559' door RobHoekstra '500559' door RobHoekstra

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

Anse Volbert

RobHoekstra

Het fijne strandje Anse Volbert gezien vanuit de schaduw van de palmpjes. Dit schijnt een druk strand te zijn op Praslin. Viel reuze mee. . .

'418127' door RobHoekstra '418127' door RobHoekstra

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Eb

RobHoekstra

Mijn eerste aanblik op Anse source d'Argent was deze. Genomen vanaf een oude vervallen steiger die ooit de plantage diende. Een paar momenten later was het vloed en waren de mooie kleuren van de zee weer zichtbaar.

'490710' door speedy '490710' door speedy

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

Seyschellen

speedy

De natuur is overweldigend mooi. De eilanden zijn dichtbebost, gebouwen zijn temidden van het groen nauwelijks te zien, want geen bouwwerk mag hoger zijn dan een palmboom, de lucht is vaak stralend blauw, de temperatuur uiterst aangenaam, de palmenstranden behoren tot de mooiste van de wereld en de zee is diepblauw, met een oneindige variatie aan vissoorten en koraal en van vervuiling is absoluut geen sprake. De Seychellen benaderen het dichtst het beeld dat men van een tropisch eilandparadijs maar kan hebben

'454806' door MDuijn '454806' door MDuijn

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Anse Coco, natural...

MDuijn

Op La Digue vind je de mooiste stranden. Anse Coco was onze favoriet. Vaak door slechts een enkeling bezocht, omdat het wat verder fietsen is, En je moet vervolgens zo'n twintig minuten wandelen over een aantal heuvels. Als je naar het uiterste eind van het strand loopt, dan is er een natural swimming pool, waar je veilig rif- en haaivrij kunt zwemmen.

'462992' door RobHoekstra '462992' door RobHoekstra

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Grande Anse

RobHoekstra

Vanaf de "bevolkte" kant op la Digue met de fiets naar de andere kant van het kleine eiland. Een leuke rit waar je hoogstens een huifkar en een paar andere fietsers tegenkomt. Grande Anse is een groot maar zeer rustig strand. Een stukje lopen brengt je naar Petit Anse. En nog een stukje verder door de begroeiing brengt je bij Anse Cocos.

'228981' door Leoni '228981' door Leoni

SeychellenMahe

SeychellenMahe

Schildpad

Leoni

heerlijk rustig aan het zwemmen ... wie kijkt er naar wie! Zo mooi als je zelf ook rusitg blijft zwemmen en erniet op af zwemt. De schildpadden blijven dan zelf ook rustig en je kunt de mooiste opnames maken.

'393311' door mvermin '393311' door mvermin

SeychellenPraslin

SeychellenPraslin

Lunchen met Poetin

mvermin

Tijdens een tochtje vanaf Praslin gingen we lunchen op dit fraaie eiland. We mochten slechts op een stuk van het strand onze lunch opeten, rechts was nl de heer Poetin met z'n familie aan het lunchen, onder de parasol. Mannen in het zwart met zwarte zonnebrillen zorgden dat er niemand bij kwam, het leek wel een film.

'395588' door hildakleinveld '395588' door hildakleinveld

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Anse Source d'Argent,

hildakleinveld

Anse Source d'Argent het mooiste strandje op La Digue, Seychellen. Ik denk misschien wel het mooiste standje van de wereld! Prachtig stuk natuur, waar je ongestoord een dag kan doorbrengen.

'412961' door Zwart '412961' door Zwart

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Fietsen op La Digue

Zwart

La Digue is zeer goed per fiets te ontdekken. Het eiland is autovrij, heeft een oppervlakte van slechts 10 km2 en is vrij vlak. U kunt het eiland in 1 dag ervaren. Vanaf Praslin kunt u per boot of per helicopter een dagexcursie maken naar dit bijzondere eiland. Als u wat langer op La Digue wilt blijven dan zijn er ook enkele hotels.

'398866' door RobHoekstra '398866' door RobHoekstra

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

De granietrotsen van.

RobHoekstra

In de Seychellen en met name op het eiland La Digue draaide mijn camera overuren. Het is er erg fotogeniek. Het strand Anse source d' Argent is overdag prachtig met zijn heldere water, palmbomen en granieten rotsblokken. Aan het eind van de middag als de zon ondergaat is het nogmaals genieten.

'437710' door henkbuteijn '437710' door henkbuteijn

SeychellenLa Digue

SeychellenLa Digue

Island of the...Seych

henkbuteijn

I have been on the Seychellen for one week and enjoyed it very much. Beautiful islands, specially La Dique. Wonderful landscapes and nice people. Also very nice hotels.

'522646' door RobHoekstra '522646' door RobHoekstra

SeychellenAnse Source d'Argent

SeychellenAnse Source d'Argent

Graniet

RobHoekstra

Anse source d'Argent zoals dit stukje kust van het eiland La Digue heet heeft in menig reclame uiting geschitterd (is mij verteld) Kleine stukjes zandstrand worden hier afgewisseld met grote granieten rotsblokken met hun herkenbare vormen. Je kunt hier tussen de rotsen altijd wel een stukje strand vinden wat je helemaal voor jezelf hebt.