Port Glaud

Port Glaud is één van de administratieve districten van de Port Glaud. Het ligt in het uiterste westen van het hoofdeiland Mahe. Het heeft een oppervlakte van 25 vierkante kilometer, waarmee het het grootste district van het eiland is. In 2002 telde Port Glaud zo'n 2200 inwoners.

Informatie over Port Glaud

Beste foto's & tips van Port Glaud

'534550' door marcvankessel '534550' door marcvankessel

SeychellenPort Glaud

SeychellenPort Glaud

Safety first

marcvankessel

De Seychellen is een echte bounty bestemming. Prachtige stranden en mooie natuur. Zelfs degenen die niet van strand houden komen hier aan hun trekken. Wij hebben onze 12 daagse vakantie hier perfect afgewisseld; de ene dag er op uit trekken, en de andere dag een mooi strand(je) op zoeken. En omdat er zoveel strandjes zijn, heb je er al snel een voor je alleen. Ook aan de veiligheid is gedacht. Op de drukkere stranden is een strandwacht aanwezig. Op de minder drukken stranden hangen reddingsboeien.

'368660' door MDuijn '368660' door MDuijn

SeychellenPort Glaud

SeychellenPort Glaud

Ontmoet de familie...

MDuijn

Willen jullie morgen mee naar de familiebarbecue? Dat was de vraag die we op onze eerste avond op de Seychellen kregen. Na de tip in het Colombus Magazine om een familiebarbecue op de Seychellen mee te maken, grepen we deze kans met beide handen aan. Op zondag stonden we op tijd op, terwijl de mannen alvast vertrokken met de barbecues en het eten. Daarna kwam de bus, waarin we plaatsnamen met de vrouwen, kinderen en opa's en oma's. Bijna een uur in de bus, en toen kwamen we aan op een prachtig strand: Anse Takamaka. Het rook er heerlijk, want de barbecues stonden al aan. We konden lekker drinken, de familieleden speelden muziek, er werd gedanst, geschuild voor een paar flinke regenbuien, gelachen en gezongen. We maakten kennis met de familie en zij vertelden over hun leven op de Seychellen. Tijdens onze tweede dag op de Seychellen kregen we daardoor een minder paradijselijk beeld van de politiek op het eiland, maar één ding was wel zeker: de mensen zijn hier supervriendelijk. En dat was een ervaring die zich (bijna tijdens onze hele vakantie) voortzette. Ontmoetingen werd het thema van onze vakantie op de Seychellen en hier begon het.

Laat kaart zien