De Seychellen, méér dan een strandbestemming image
Peter

De Seychellen, méér dan een strandbestemming

De stranden van de Seychellen zijn uniek. Witte stranden en roze rotsen mengen zich hier met het felblauwe water. En met zijn ruim 100 eilandjes is er keuze genoeg. Zoek je nog wat leuke en bijzondere activiteiten tijdens je verblijf? We stelden een speciaal lijstje voor je samen.


  1. Huur je eigen onbewoond eiland


Drink met je billen bloot, melk uit een kokosnoot. Op de Seychellen is de droom van een onbewoond eiland mogelijk! Je moet er wat voor over hebben, maar dan kun je hier je eigen eiland huren. Verblijf er een week en kom helemaal tot rust. Je zult alleen mensen tegenkomen als ze je eten komen brengen via een bootje.
  1. Ga eilandhoppen


Veel mensen houden het bij één eiland als ze de Seychellen bezoeken. Niet doen! Er zijn 120 eilanden en ze hebben allemaal iets unieks. De meeste zijn heel gemakkelijk te bereiken. Er varen veel bootjes tussen de eilanden, de meeste nog goedkoop ook. Onderweg heb je meteen kans om één van de prachtige diersoorten te spotten.

(Foto: Reisreporter henkbuteijn)
  1. Tel walvishaaien met wetenschappers


Wetenschappers tellen elk jaar de walvishaaien die in het water rondom de Seychellen leven. Toeristen mogen hen een handje helpen. Een unieke kans om alles te weten te komen over deze giganten en hun manier van leven. Met het geld dat je hieraan kwijt bent, steun je de instandhouding van de vriendelijke dieren.   
  1. Word vrijwilliger


Het land telt talloze centra waar het dierenwelzijn en natuurbescherming voorop wordt gesteld. Deze centra staan altijd open voor vrijwilligers. Een bijzondere manier om het land te helpen en direct oog in oog te staan met bijvoorbeeld de reuzenschildpad.Foto genomen door reisreporter Leoni(Foto: Reisreporter Leoni)     5. Vraag de bevolking naar de schatverhalenDe bevolking heeft talloze legendes en verhalen over schatten. Het is absoluut de moeite waard om een avond het dorp in te gaan en ze live aan te horen. Je zult merken dat de legendes onder de bevolking nog een grote rol in het dagelijks leven spelen.     6. Trouw je geliefde op het mooiste strand ter wereldDe prachtige stranden van de Seychellen zijn niet voor niets een populaire trouwbestemming. Tussen de palmbomen en met het witte zand onder je voeten waan je je hier echt in een sprookje. Inspiratie nodig? Anse Source d'Argent op La Digue staat al jaren bekend als het mooiste strand ter wereld. 

(Foto: Reisreporter robhoekstra)    7. Laat je verwonderen op AldabraNiet de gemakkelijkste plek om te komen, maar absoluut de moeite waard. Volgens velen is dit niet alleen de mooiste plek van de Seychellen, maar zelfs van de hele wereld. Ga hier snorkelen tussen de schildpadden en haaien of laat je door een lokale gids begeleiden tussen de landschildpadden en de bijzondere vogels. Sinds kort kent het naastgelegen eiland Assumption een vliegveld. Van daaruit kun je met een boot op Aldabra komen.        8. Zie schildpadden eieren leggenZowel de karetschildpad als de soepschildpadden leggen hun eieren op de stranden van de Seychellen. De ene schildpad ’s nachts, de ander overdag. De vrouwtjes komen het strand op en begraven hun eitjes diep in het zand. Na het afdekken ervan verdwijnen ze weer in zee. Nog magischer is het moment waarop de eitjes uitkomen en de baby schildpadjes zich allemaal richting zee begeven. Een hele bijzondere ervaring om toeschouwer van te mogen zijn.

   (Foto: Flickr - arjandijksma)    9. Ontmoet de ‘killer tree’Een bijzondere boom die de dood van vele vogels op zijn geweten heeft. De Mapou-boom (latijn: pisonia grandis) is ogenschijnlijk onschuldig, maar zit helemaal vol met kleverige vruchten. De vruchten blijven jaarlijks tussen de veren van honderden vogels zitten. Nadat de vogels verschillende eilanden bezoeken, kan het de vleugels niet meer bewegen en sterven ze. Uit de dode vogels groeit dan een nieuwe boom.   10.  Verdwaal in de Vallee de Mai​Op het eiland Praslin vind je een bijzondere palmbomen vallei. Omdat het zonlicht niet overal door de dichte bladeren komt, is het op sommige plekken zelfs donker. De veroorzaker hiervan is de coco de merpalm. Dit fossiel met zijn enorme bladeren kom je alleen op de Seychellen tegen. Kom hier vooral vroeg in de ochtend als het bos net ontwaakt. Je vindt hier vogels, krabben en kikkers die nergens anders leven.   (Foto: Flickr - So Seychelles)