Curieuse

Curieuse is een eilandje ten noorden van Praslin, beide onderdeel van de Curieuse. Het eiland is vooral bekend vanwege de reuzenschildpadden die hier leven. Op het eiland wonen ongeveer 200 mensen. Samen met Saint-Pierre en enkele andere piepkleine eilandjes vormt Curieuse het Nationaal Park Curieuse Marine.

Informatie over Curieuse

Beste foto's & tips van Curieuse

'438501' door RobHoekstra '438501' door RobHoekstra

SeychellenCurieuse

SeychellenCurieuse

Helder

RobHoekstra

Een dagje naar het schildpaddeneiland Curieuse kan ik zeker aanraden. Naast de grote landschildpadden die hier vrij leven vind je er ook mooie en vooral rustige stranden. Voor een beachofiel als ik echt een fijne plek ;-)

'519758' door RobHoekstra '519758' door RobHoekstra

SeychellenCurieuse

SeychellenCurieuse

Bijna lege stranden

RobHoekstra

Voor een bbq verbleven we een paar uurtjes hier op dit strand van Curieuse island. Aan de overkant zie je nog een stukje van Praslin, het op een na grootste eiland van de Seychellen. Vanaf Praslin is het gemakkelijk om Curieuse te bereiken. Dit eiland wordt niet door mensen bewoond maar wel door een aantal reuze schildpadden. Er zijn nog maar een paar plekken op de wereld waar deze enorme landschildpadden in het wild voorkomen, Curieuse island is er eentje van. Naast de schildpadden kwam ik hier vooral voor de heerlijke rustige bounty strandjes ;-)

'444489' door RobHoekstra '444489' door RobHoekstra

SeychellenCurieuse

SeychellenCurieuse

Goldeneye

RobHoekstra

Ik hou heel erg van de mooie mensen portretten die ik hier vaak op RR zie. Ben er alleen zelf helemaal niet goed in. Beetje te schijterig denk ik. Onderwater heb ik er minder moeite mee. Deze white tip reef shark kwam ik tegen in het water tussen de eilanden Curieuse en Praslin.

Laat kaart zien