fathala-game-reserve

Foto door Reisreporter SourOnTour

Senegal, met ruim 13 miljoen inwoners, ligt in Afrika en wordt omringd door de landen Gambia, Mauritanië, Mali, Guinee en Guinee-Bissau. Het land is overwegend vlak, in het noorden ligt woestijn, maar het zuiden kent een rijker, meer tropisch landschap met een frisse zeebries, mooie stranden en duikmogelijkheden. fathala-game-reserve staat vooral bekend om de muzikaliteit en joviale bevolking.

De hoofdstad is Dakar, waar de Dakar-rally eindigt en waardoor de hoofdstad een deel van zijn bekendheid vandaan heeft. Maar Dakar is het hele jaar door een veelzijdige, levendige stad met een moderne binnenstad, volkswijkjes en Afrikaanse en Franse architectuur. In de handelswijk Medina vindt je traditionele huizen die rondom een binnenplein gebouwd zijn, waar vaak een baobab boom staat.
Als je naar Dakar gaat, vergeet dan niet om het eiland Gorée te bezoeken. Dit eiland ligt slechts op twee kilometer afstand van de hoofdstad. In de schilderachtige omgeving zie je mooie koloniale huizen met balkonnetjes, smalle straten en je kunt er ook musea bezoeken. Het belangrijkste monument is het roze Slavenhuis La Maison des Esclaves.

Op minder dan een uurtje rijden van Dakar ligt het zoutwatermeer Lake Retba. Een eyecatcher vanwege de roze kleur en wordt ook wel Roze Meer of Lac Rose genoemd. De kleur wordt veroorzaakt bacteriën, die worden aangetrokken door het hoge zoutgehalte van het meer. De bacterie produceert een rood pigment om het zonlicht te absorberen, waardoor het meer een unieke roze kleur krijgt. De bacteriën vormen geen gevaar en je kunt gewoon zwemmen in het meer.

De stad Saint Louis heeft met zijn afbrokkelende koloniale architectuur, paardenkarren en rustige sfeer, een unieke historische charme. Het staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het oude centrum van de stad ligt op een eiland in de rivier de fathala-game-reserve.

Houd je meer van natuur dan kun je een boottocht maken over de rivier Gambia en nijlpaarden gaan spotten. Van de noordelijke oever van de Gambiarivier tot de Saloumrivier zijn een groot aantal steencirkels terug te vinden. De cirkels bestaan uit tien tot twintig rechtopstaande stenen met een hoogte van ongeveer twee meter. Een andere bijzondere ervaring is een bezoek aan Noflaye, ook wel het schildpaddendorp. Er worden hier vele schildpadden opgevangen, die bijvoorbeeld met uitsterven bedreigd worden, om vervolgens te worden vrijgelaten in de reservaten. Het Niokolo-Koba NP is het grootste natuurpark van fathala-game-reserve met veel verschillende diersoorten, zoals leeuwen, panters, olifanten, gazellen en vogels.  

Voor een strandvakantie ga je naar Saly, een populaire badplaats aan de Petite Côte fathala-game-reserve of naar de witte zandstranden van Somone.

Informatie over fathala-game-reserve

Beste foto's & tips van fathala-game-reserve

'1091528' door SourOnTour '1091528' door SourOnTour

Senegalfathala-game-reserve

Senegalfathala-game-reserve

Blue bird, maar dan..

SourOnTour

Twee weken geleden kwam dit prachtige vogeltje voor mijn lens. Geen idee wat voor een naam deze mag dragen, maar ik vind hem erg mooi. Een uitdaging blijft het toch altijd om zo’n beweeglijk, klein beestje op de foto te krijgen en al helemaal als je in een safarivoertuig staat. Maar ik ben erg tevreden over deze. Hij is gemaakt in Senegal, Fathala Reserve, een 6000 ha groot park waar we vanuit Gambia naar toe zijn gereden. Een dagtocht met nogal wat indrukken en waarbij het dagelijkse Gambiaanse leven goed in beeld is gekomen. Halverwege deze lange dag hebben we een safari gehad, met veel mooie dieren, waaronder deze mooie Blue bird.

'1091310' door SourOnTour '1091310' door SourOnTour

Senegalfathala-game-reserve

Senegalfathala-game-reserve

Langnek in Senegal

SourOnTour

Vanuit Gambia hebben we een dagtrip gemaakt naar Fathala Game Reserve, Senegal. Een hele ‘safari’ om tot daar te komen. Eerst een ritje naar Banjul om daar de ferry over de rivier de Gambia te nemen en daarna ‘even’ de grens over. Vanuit daar was het nog maar 5 kilometer naar Fathala. Het park is 6.000 ha groot en daar kan je een mooie safari van een paar uurtjes door maken. Wij hadden een privé tour met een fijne gids die veel vertelde over de dieren. De giraffen waren wat lastig te vinden, maar uiteindelijk is het gelukkig gelukt! Daar stond hij dan, beschut tussen de bomen. Vanuit onze safaritruck stond hij wat ver weg, dus zijn we met de gids dichterbij gelopen. Het bleken er zelfs twee te zijn en even later zelfs vijf. Machtig mooi hoe die camouflage zijn werk doet. Langnek wilde trouwens wel mooi poseren voor mij, of hij hield mij gewoon scherp in de gaten.

'1091908' door SourOnTour '1091908' door SourOnTour

Senegalfathala-game-reserve

Senegalfathala-game-reserve

Grootste antilope ter

SourOnTour

Mooi beest en de grootste antilope soort van de wereld. Hij wordt ook wel Lord Derbey eland genoemd of reuzenelandantilope en komt onder ander voor in Senegal. Ik heb hem gespot tijdens een safari in Fathala Game Reserve in Senegal. Dit is als dagtocht vanuit Gambia goed te doen. Laat je haast thuis, want het veer over de Gambia rivier en de grensformaliteiten kunnen nogal lang duren.

Laat kaart zien