Zuid Namibie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Woestijnpaarden

Zuid Namibie,
Namibië


In het uiterste zuiden van het Namib Naukluft park leven ongeveer 150 wilde paarden. Deze paarden zijn waarschijnlijk rond 1915 ontsnapt aan de Duitse cavallerie. De paarden hebben zich wonderwel aangepast aan de barre omstandigheden van de woestijn en zij kunnen, onder andere, 5 dagen zonder water leven.
De paarden kun je zien vanuit een uitkijkpost (Garub Pan) bij de enige waterplaats voor de dieren, gelegen 20 kilometer ten westen van het stadje Aus. Neem de afslag naar rechts , onderweg naar Luderitz. Mocht je de paarden niet aantreffen, dan is de desolate woestijn ter plekke ook zeer de moeite waard. Ik heb er een groot aantal dieren gezien in de middag (rond 15 uur) en ik heb ook nog een kudde rond 10 uur in de ochtend gezien aan de zuidkant van de weg D707.
Ga, voordat je de paarden bezoekt, ook naar het Infocentre bij Aus. Hier kun je prima lunchen en en passant alle informatie over de paarden zien en lezen op infoborden aan de wanden van de eetzaal. Het Infocentre heeft ook een aardige collectie boeken over Namibie.
In Aus zelf kun je logeren en kamperen en er is een winkel van Sinkel die alles verkoopt voor de zelfverzorger.
Zie ook mijn foto: te vinden met de zoekterm "woestijnpaarden"
[url="http://www.ausnamibia.com" target="_blank"]www.ausnamibia.com[/url]