Sossusvlei

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Vanaf Big Daddy

Sossusvlei,
Namibië


Onze laatste bestemming tidens onze reis door namibië was Sossusvlei. We hadden bewust de Sossus Dune Lodge geboekt om vroeg naar Sossusvlei te kunnen. Deze lodge van de NWR ligt een paar kilometer voorbij de gate bij Sesriem in het Namib Naukluft NP.
Wij kwamen uit het noorden en de rit naar Sesriem is al een belevenis op zich. De brede gravelweg loopt door een adembenemend desolaat landschap. Vooral de Kuiseb Pas en de Gaub Pas (wegnummer C14) zijn prachtig. Je komt ook door het kleine plaatsje Solitaire waar je een tussenstop kunt maken.
Overal in de buurt van Sesriem zijn lodges van goedkoop tot heel duur. We hadden geen spijt van onze keuze voor de Sossus Dune Lodge want we mochten al ver voor zonsopkomst richting Sossusvlei vertrekken. De rit van ongeveer 60 kilometer maakten we in het donker. Ons doel was Big Daddy. Deze hoge duin ligt naast Dode Vlei. Persoonlijk vind ik de Dode Vlei de mooiste plek in dit gebied. Voor de zon opkwam konden we nog een flink stuk naar boven klimmen. Door het zand is het heel zwaar lopen en je zakt bij elke stap een stuk terug.
Ook in Namibië komt de zon op in het oosten. Big Daddy zet de Dode Vlei dan ook een tijdje in de schaduw.
Deze foto is richting het noorden genomen. In het dal loopt de weg, die na 55 kilometer over gegaan is van asfalt naar heel diep zand. Hier heb je om zelf te rijden een goede 4x4 nodig.
Links onder zie je nog een klein stukje van Big Daddy. Wat een geweldig begin van de dag.