Canyon Village

Hoofdfoto bij reisverhaal 'Canyon Village '
Was hier op 2017-10-26 Gepost op: 1 reacties.
Vertrek uit Kalahari dessert.

We gaan vroeg op omdat er een lange reisdag voor de boeg staat. We zijn een van de eersten aan het ontbijt en de auto is reeds gepakt. Tien voor acht starten we de motor, op naar de gate en Mariental waar we tanken en boodschappen doen. Van hier rijden we door naar "Quiver Tree Forest" een woud van Kokerbomen. Indrukwekkend om te zien en een mooie plek voor de lunch.

Hier niet ver vandaan ligt Keetmanshoop waar we voor de tweede tankbeurt van de dag gaan. In Namibië moet je altijd tanken omdat je nooit weet waar de volgende bezinepomp is. De wegen zijn lang en smal en het blijft vermoeiend rijden zo'n 235km op één en dezelfde weg. Na Keetmanshoop slaan we redelijk snel af van het asfalt naar het gravel. Het landschap veranderd per 75 km dus het is een en al genieten.

Ineens arriveren we bij Nauta Dam. Groene stukken bebouwde grond midden tussen al de droge stoffige vlakten. Heel bijzonder en als je dan ineens tussen twee rietvelden door water rijdt dan is het pas echt speciaal. Na nog een laatste uur rijden arriveren we bij Canyon village, de plek waar we wederom twee nachten zullen blijven. Een duidelijk rotsachtige omgeving met weer andere begroeiing dan elders. Het gebied ligt bij Fish River Canyon.
Bij het inchecken ontdekken we dat er met het boeken van één van de gamedrive's iets niet helemaal goed is gegaan. Of we later even met de manager willen overleggen. Tuurlijk geen probleem. En dat was het ook niet. Alles is geregeld en toen bleek dat wij het heel sportief opvatte werd de hoed die ik wilde kopen in een keuze veranderd tussen zonder of met reclame. Tuurlijk met reclame gekozen en we zien wel wat hij kost op de eindafrekening.

Dag 2
Vanochtend was het 5:15 toen de wekker ging. De Sunrise walk staat op het programma. Wat wel grappig is dat we de enigen zijn. Ook erg fijn want we kunnen vragen wat we willen en het is veel meer genieten. We worden allereerst naar een afgelegen plek gereden waar we onder het genot van een kopje koffie de zon op kunnen zien opkomen. Daarna lopen we terug naar de Canyon Village. De gids verteld ons veel over de planten, de sporen en de geschiedenis. Top dus.

Na het wel verdiende ontbijt zijn we lekker gaan chillen bij het zwembad. We zijn ook hier de enigen. Ons ritme ligt duidelijk anders dan bij de rest van de mensen

Klipdassies, vogels, insecten en een hagedis komen voorbij gevlogen en gewandeld. Ook hier genieten.
Om 15:30 verzamelen voor de Sceinic drive in het NP van Fish River Canyon. We ontmoeten twee Duitsers die we al eerder in het restaurant gezien hadden. Hij had vooral een hinnikend lachje. Het gaat op zijn Afrikaans dus de chauffeur kwam met veel excuses om 16:00 aankakken. Hij zette het tempo erin en het gas erop. Wij wapperde echt heftig weg daar in die open safari wagen.

Aangekomen bij het eerste uitzicht punt vergapen wij ons aan de pracht en massaliteit van Fish River Canyon. Hij is echt enorm en zeer indrukwekkend. Het is ook tegenlicht dus ik maak me ter plekke wat zorgen over de uitdaging die foto's maken heet. Moet ik niet doen ze zijn geslaag. De Duitse dame hoor ik bij het bestijgen van dat eerste uitzichtpunt zeggen, het leek me slechts een oude dame. Tja rugzak op en deze oude dame loopt je er zo uit.
Na een aantal uitzicht punten en de uitleg dat in de Canyon trektochten zijn van zo'n 90km waarbij je 20kg aan voedsel en drinken moet mee sjouwen rijdt de chauffeur ons naar de laatste en niet de minste plek voor de zonsondergang. Natuurlijk het welbekende drankje en hapje om dit feest te ondersteunen. Het was prachtig en ook de terugtocht gaat onder hoog tempo met een fiks windje tegen. We zijn nog op tijd voor ons avondeten. Heerlijk buiten onder de sterrenhemel wat wil je nog meer.

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Quiver Tree Forest

Quiver Tree Forest

Voorvertoning Canyon Village van The Gondwana Collection

Canyon Village van The Gondwana Collection

Voorvertoning Nauta Dam

Nauta Dam

Voorvertoning Landschap van Gondwana, tijdens de wandeling

Landschap van Gondwana, tijdens de wandeling

Voorvertoning Fish River Canyon uitzicht punt

Fish River Canyon uitzicht punt

Quiver Tree Forest

Quiver Tree Forest

Canyon Village van The Gondwana Collection

Canyon Village van The Gondwana Collection

Nauta Dam

Nauta Dam

Landschap van Gondwana, tijdens de wandeling

Landschap van Gondwana, tijdens de wandeling

Fish River Canyon uitzicht punt

Fish River Canyon uitzicht punt

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

1 reactie(s) bij "Canyon Village "

  • profile image comment

    schitterend gebied is dat toch.

    Door jeannette • geplaatst op 2017-12-10 15:09:58

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.