Kaokoland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Himba queen

Kaokoland,
Namibië


We hadden een 4x4 gehuurd voor onze vakantie in Namibië. De hoogtepunten van onze reis hadden we bedacht waren:
- Etosha NP het wildlife van Namibië
- Kaokaveld voor het Himbavolk en de woestijnolifanten
- Erindi een privé wildlife park
- als slot de rode zandduinen van Sossusvlei

In Etosha hadden we als laatste nacht Dolomite Camp geboekt bij de NWR. Dit Camp ligt in het westen van het park. Normaal mag je hier niet komen, maar als je in Dolemite overnacht heb je automatisch een permit voor dit deel.
Aan de westkant van het park heb je ook een gate. Let op bij het plannen van je reis,want deze Galton Gate mag je dus normaal niet gebruiken.
Onze volgende overnachting was in de buurt van Sesfontein voor een bezoek aan de himbastam en voor het zoeken naar woestijnolifanten. We waren redelijk vroeg vertrokken en besloten via het noordelijke Opuwo daar naar toe te rijden. Een flinke omweg. De weg naar Opuwo is erg goed (asfalt) en je kunt er goed opschieten. Aangekomen in Opuwo zochten we bij het tankstation/ de supermarkt een gids voor een niet gepland bezoekje aan een himba dorp. Dat lukte snel en na het kopen van levensmiddelen als cadeau voor de himba's gingen we op weg. Na een half uurtje over een gravelweg kwamen we bij de himba nederzetting. De mannen waren allemaal weg met het vee. De dames waren zichtbaar gewend aan toeristen, maar ze leefden nog wel traditioneel. Geen schotels, telefoons, of andere westerse vooruitgang te bekennen. Deze dame vond de aandacht wel leuk en wilde graag op de foto. Uiteraard wilde ze zichzelf uitgebreid op het schermpje bekijken.
Toen de gids ons teruggebracht had moesten we ons nog flink haasten naar Sesfontein. Een goede gravelweg, maar met een duidelijk minder begaanbaar (maar prachtig) bergachtig gedeelte.
Gelukkig kwamen we net voor donker aan bij onze lodge en konden we terugkijken op een enerverende dag.