Kaokoland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Woestijnolifantenbul

Kaokoland,
Namibië


We hadden gehoord dat er in het gebied tussen Sesfontein en Purros woestijnolifanten zaten en dat ze redelijk gemakkelijk te vinden waren. We zijn zelf op pad gegaan en hebben een volle dag in droge rivierbeddingen doorgebracht. Zeer onverstandig. Je kunt gemakkelijk verdwalen en dat is letterlijk levensgevaarlijk. Dus bezint eer ge begint. Gelukkig zijn we goed terug gekomen al was dat niet zo gemakkelijk als we dachten.
We zijn deze dag ook maar 1 auto tegengekomen in de rivierbeddingen en dat was van een stel onderzoekers. Ondanks alles was het een prachtige dag en hebben we woestijnolifanten gezien.
Deze olifant zagen we van verre richting de rivierbedding lopen. We gokten waar hij ongeveer vanaf de hoge oever de bedding in zou komen en zijn daar gestopt. Even later kwam de olifant zeer dichtbij in beeld. Als zo’n grote bul boven je staat op korte afstand ben je heel erg stil (en neem je een foto).
Nadat hij op zijn gemak gekeken had wat voor gekken daar stonden, liep hij heel rustig de rivierbedding in. De olifant was heel erg rustig en verre van agressie. Toch was het wel even spannend, maar vooral heel mooi.