Kaokoland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Woestijngiraf

Kaokoland,
Namibië


We verbleven in een lodge niet ver van Sesfontein en gingen op zoek naar de woestijnolifant. Tussen Sesfontein en Purros gingen we van de weg af naar de droge rivierbeddingen die hier lopen. In dit gebied worden georganiseerde woestijnolifantentochten aangeboden, dus lopen er sporen. Een weg is hier niet. Hoewel dat zeker niet verstandig is zijn we zelf met de 4x4 dit gebied in gegaan en hebebn ongeveer 10 uur de rivierbeddingen heen en weer gevolgd. Het is een prachtig gebied met het nodige wildlife dat goed tegen droogte kan. Gedurende de dag hebben we 1 andere auto gezien, dus als je pech krijgt kan dat echt pech zijn.
De rivierbedding was soms wel 2 kilometer breed, maar soms ook maar 10 meter. In de bedding zelf was het vaak diep zand en de wanden bestonden uit hoge rotsen. Dieren die we gezien hebben zijn de woestijnolifant, giraffen, gemsbokken, springbokken, steenbokken, struisvogels en andere vogels.
Het is er erg droog en de wel aanwezige begroeiing heeft lange wortels naar ondergronds water. Op een enkele plaats is permanent water door een bron (fontein).
De foto geeft voor mijn gevoel goed weer hoe ruig het landschap is en hoe nietig zelfs een giraf daarin is.