Kaokoland

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Woestijnolifant

Kaokoland,
Namibië


We hadden gehoord dat er in het gebied tussen Sesfontein en de Skeleton Coast woestijnolifanten leefden. Volgens zeggen kon je niet verdwalen als je de droge rivierbeddingen en de wagensporen bleef volgen.
Dit gebied is geheel onbewoond en naar wij later hoorden is het eigenlijk onverantwoord om daar als toerist zelf te gaan rijden. Je hebt namelijk wel kans op verdwalen en bij autopech kan het heel lang duren voordat er iemand je vindt.
Niet gehinderd met al deze informatie hebben we een kleine 10 uur in de rivierbeddingen doorgebracht. Op enkele plaatsen was er wat water vanuit natuurlijke bronnen en op één plaats was er een kunstmatige bron. Het schijnt dat er een dure afgelegen lodge komt.
We zijn gedurende de dag 1 auto tegengekomen van onderzoekers naar woestijnolifanten. En wat was het er prachtig. De rivierbeddingen zijn soms heel breed met heel veel zand en op andere momenten heel smal tussen rotsen door. Ook was er opvallend veel wildlife. Wij hebben springbokken, gemsbokken, giraffes, (struis)vogels en ook woestijnolifanten gezien.
De olifantenbul op de foto at de onderste bladeren van de boom. Dan is zo'n grote bul toch ook weer heel klein in dit woeste landschap.