Centraal Namibie reisblogs

Rondreis Namibie; aankomst en Okapuka Lodge

WKerkhof was er (tot 16 aug 2010) Gepost op 17 jun 112 reacties

VRIJDAG JULI 2010:
Weer vroeg de wekker: 3.15 uur! We worden netjes gebeld dat onze taxi voor de deur staat, en ze hebben voor ons allebei een zakje met ontbijt gemaakt. Kijk dat noem ik nu eens service!
Om 6.15 uur vertrekt onze vlucht naar Windhoek. Terwijl de piloot meldt dat de landing is ingezet, kijken we uit het raam en vragen ons af waar dan in hemelsnaam de landingsbaan is, want we zien niets dat duidt op leven alleen dorre grond. Gelukkig heeft de piloot gelijk en stappen we uit in het beloofde land!
Hier staat Wouter op ons te wachten. We krijgen instructies, tips en veel verhalen (vooral over hemzelf) van Wouter. We mogen hem meteen, aangezien we dezelfde gevoelens over Duitsers en Fransen hebben. Met betrekking tot het reizen druk Wouter ons op het hart om voor het donker bij de volgende bestemming te zijn. Doordat er veel dieren pas 's avonds actief worden en het in Namibië ook nog eens pikkedonker is, is rijden in het donker levensgevaarlijk. Mocht het ons toch een keer overkomen, dan moeten we zodra we weten dat we de volgende lodge niet voor het donker kunnen bereiken direct contact met hem opnemen. Anders wordt er namelijk (op kosten van de klant, en dat kan wel eens hoog oplopen..) een zoekactie op touw gezet, inclusief helikopters...
Alleen nog onze Nissan X-Trail ophalen en we kunnen vertrekken. In Namibië rijdt men links en Brian is dat na een kwartiertje al helemaal gewend. We willen zo snel mogelijk naar de Okapuka Ranch wat zo'n 40 km van het vliegveld ligt. Om hier te komen moeten we wel eerst door Windhoek (noordwaarts) rijden. Een keer rijden we verkeerd, maar wel meteen de grootste township van Namibië in! Toch meteen een beetje stress, maar met ongevraagde hulp van een vriendelijke man (die wel wat safari's aan ons wilde verkopen maar goed...) zitten we zo weer op de goede weg.
Onderweg meteen al het eerste wild gezien: groepen bavianen die de weg over proberen te steken!
De Okapuka Ranch is echt geweldig! Hele mooie lodge. Ons huisje kijkt uit op een grote vlakte vol met bomen, overal hoor en zie je vogels en wrattenzwijnen die tot vlak voor je terras komen om de wortels uit het gazon te wroeten... Het Afrika gevoel begint hier al goed door te dringen.

We willen eigenlijk meteen even wat gaan drinken, maar een dutje doen is toch ook niet zo verkeerd. Als ik wakker wordt, ligt Brian heerlijk in coma, dus dat drankje zal nog even moeten wachten. Om half vijf gaan we richting de receptie om naar het voeren van de leeuwen te gaan kijken, maar de man achter de receptie zegt dat we 'a little bit more time' moeten wachten. Ja denken wij 3 minuten 'more time' ja! Blijkt dat we de klok nog niet terug hebben gezet (In Namibië is het dus een uur vroeger dan in Zuid-Afrika, tja weten wij veel)! Dus toch nog lekker even tijd voor een wijntje en een uur later staan we netjes klaar bij de receptie om alsnog naar het voederen van de leeuwen te gaan (voor hotelgasten is dit een gratis extraatje). Ze hebben hier 3 leeuwen in gevangenschap, 2 vrouwtjes en een mannetje. Het mannetje staat al te wachten. Er wordt een stuk vlees aan een stalen pin gedaan en omhoog getrokken zodat we allemaal goed naar de leeuw kunnen kijken. Even later verschijnt ook een vrouwtje op de achtergrond, maar zij moet rustig op haar beurt wachten... Een beetje toeristisch is het wel, maar omdat we dit zien voordat we dadelijk (hopelijk) 'echte' leeuwen zien, is het toch wel leuk om mee te maken en we houden er mooie foto’s aan over.

Tijdens het avondeten bestellen we allebei oryx en dat smaakt ons zeer, zeer goed. Die gaan we onthouden en hopelijk ook nog in levende lijven tegenkomen...
Om 20.30 uur liggen we al op een oor, even bijslapen van de lange en toch wel zeer vermoeiende reis, zodat we er morgen weer flink tegen aan kunnen!

WKerkhof Positie 20 (74558 p.) Lid sinds 13-05-2011 Foto's en tips: 1252 Blogs: 55 Fans: 38
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op naar de Machu Picchu!
7 9
Gepost op 14 september
Peru Machu Picchu
Foodies in Lima
6 7
Gepost op 29 juni
Peru Lima
Dronen in Peru...
2 14
Gepost op 19 juni
Peru

Reacties bij deze blog

agrotewal

Door: agrotewal • Geplaatst op

Mooie blog en ja Namibie is echt pik donker, je ziet na zonsondergang geen hand voor ogen.

ingrover

Door: ingrover • Geplaatst op

leuke blog,ik ben ook in de Okapuka Ranch geweest,mooie lodge,lekker eten.gave safari met veel dieren en de leeuwen zijn ook mooi om te zien

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.