Nampula beste reistijd

Het weer in Nampula

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Nampula te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Nampula? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Nampula

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Mozambique:

 

De beste reistijd voor Nampula is juni t/m september. De buien tijdens het Mozambikaanse regenseizoen, van november tot maart, zijn vaak te kort om je reis echt te verpesten, maar een droge, zonnige vakantie is natuurlijk beter. Van juni t/m september zijn de warme dagen en koelere nachten ideaal om rond te reizen.


Reisadvies
Voor Nampula geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
3 februari Moord op Eduardo Mondlane, 25 juni Onafhankelijkheidsdag, 7 september Dag van de Overwinning.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Nampula

Beste foto's & tips van Nampula

'395539' door amadota '395539' door amadota

MozambiqueNampula

MozambiqueNampula

Nampula op zijn moois

amadota

In de namiddag op straat in Nampula zijn we even stil blijven staan om dit beeld in ons geheugen vast te zetten. Nampula op zijn best/mooist.

'150285' door Jarowi '150285' door Jarowi

MozambiqueNampula

MozambiqueNampula

3 op een rij

Jarowi

Langs 1 van de stranden van Ilha de Mozambique, zag ik dit plaatje. 3 op een rij.

'395448' door amadota '395448' door amadota

MozambiqueNampula

MozambiqueNampula

Turtle rock

amadota

Vanuit het vliegtuig. We waren op stap met een tropendokter (flying doctor). Foto van een rots die ook wel bekend stond als de 'schildpaddenrots'. Moet ik meer zeggen?

Laat kaart zien