Maputo

'522180' door Jelle51 '522180' door Jelle51

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Piano speler in het..

Jelle51

In de binnenstad van Maputo vindt je een oude fort die werd gebouwd door de Portugezen in het midden van de 19e eeuw in de buurt van de plaats van een eerder fort. Binnen is een tuin en een klein museum met overblijfselen uit de tijd van de vroege Portugese uitstapjes naar het gebied . In een van de kleine zaaltjes stond een piano waar deze jonge man vol overgave op speelde.

'382425' door HenkVanetie '382425' door HenkVanetie

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Rust !

HenkVanetie

Wij reden door Maputo Mozambique, wat trouwens een redelijk gevaarlijke stad. Mozambique behoort tot één van de armste landen van Afrika en ik heb nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien. Ik ben toch ook in New York geweest, maar dit.... In al die drukte stonden in het park deze 2 mannen heerlijk muziek te maken wat een rust, terwijl de kinderen er naar luisterden. Het kleine ventje helemaal rechts sloeg met zijn handen op de blote buik, een vorm van trommelen. Een geweldig tafereel.

'301384' door Danny-Iris '301384' door Danny-Iris

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Moeder en kind

Danny-Iris

De dag dat we de grens van Mozambique naar Zuid Afrika over zouden steken zijn we bij een klein dorpje gestopt om kleding en andere spulletjes uit te delen. Mozambique is een van de armste landen ter wereld en de inwoners van dit dorpje waren dan ook heel erg blij met onze komst. Toen ze door hadden wat we kwamen doen begonnen ze te dansen en te zingen! Een prachtig moment, heel bijzonder dat mensen zo blij kunnen zijn met zulke kleine dingen. Ze wilde zelfs de plastic tas hebben waar we de spullen in hadden bewaard!

'305720' door Fotoof '305720' door Fotoof

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Creatief met ballonne

Fotoof

Onderweg van Maputo naar Tofo stopt onze truck langs de kans van de weg voor een lunchpauze. Terwijl wij aan het kokkerelen zijn, komt een aantal nieuwsgierige kindjes kijken wat wij aan het doen zijn. Wanneer zij een mooie ballon krijgen, zijn ze de koning te rijk en echt heel blij. Op de foto lijkt ze echter met name trots, maar wat wil je met zo'n mooie troon :)

'519133' door Fiep '519133' door Fiep

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Maputo?

Fiep

Are you going to Maputo? There’s nothing there, just another ugly African city. Dat was de reactie van een Zuid Afrikaan op ons verhaal dat we naar Maputo gingen. En wat had deze meneer ongelijk! Coloniale Portugeese gebouwen en hyper moderne flats wisselen elkaar af en elk gebouw heeft een verhaal. Deze foto is gemaakt vanuit het pondje naar Catembe.

'256705' door Joanna '256705' door Joanna

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Art Deco

Joanna

In Maputo, en ook al rijdend door Mozambique zie je vele Art Deco gebouwen. Helaas is ook duidelijk wat jaren van oorlog en verwaarlozing met het land hebben gedaan. Gelukkig wordt er momenteel veel geinvesteerd en gaat het weer de goede kant op.

'193915' door centrodeencontro '193915' door centrodeencontro

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Straatkinderen Maputo

centrodeencontro

De straatkinderen leven vooral in de binnenstad van Maputo

'191270' door birtevo '191270' door birtevo

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Glimlach

birtevo

Wat een heerlijke vrolijke lach heeft deze jongen! Aan de kant staan ze om aan voorbijgangers producten te verkopen.

'364828' door Mireilleaaftink '364828' door Mireilleaaftink

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Relaxen op het...verv

Mireilleaaftink

Echt het afrikaanse gevoel op het strand van Maputo. Lekker kip eten aan het strand, wat helaas heel erg wordt vervuild door de lokale mensen. Trouwens, geen toerist te bekennen.

'406898' door CarinaKa '406898' door CarinaKa

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Marktleven

CarinaKa

Een foto van het marktleven in Mozambique. Onderweg genomen vanuit de auto. Het lijkt een plaatje uit een prentenboek waar je iedere keer weer een ander tafereel ziet.

'367647' door GerdoVlastuin '367647' door GerdoVlastuin

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Maputo, Mozambique

GerdoVlastuin

Respect voor de Afrikaanse vrouwen! Wij maar stoeien met onze tassen, eenmaal uit de bus gekomen. Maar voordat wij al onze spullen goed en wel gepakt hadden was deze mevrouw al op weg naar huis.

'206137' door Jboeve '206137' door Jboeve

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Op het station

Jboeve

Aan het einde van de dag op een kijkje genomen op het trein station in Maputo, Mozambique. Er heerst daar, ondanks de drukte, complete rust...

'390599' door Talindto '390599' door Talindto

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Geimproviseerde...eet

Talindto

In het vroege voorjaar van het jaar 2000 werd Mozambique geconfronteerd met hevige overstromingen. Ik werd opgeroepen om in de overstroomde rijstvelden ten zuiden van Manhica noodhulp te gaan verlenen. Dit was het onderkomen waar we konden ontbijten en na een lange inspannende dag de warme maaltijd konden genieten.

'202076' door Renske '202076' door Renske

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Viswijven

Renske

De vis ligt netjes opgestapeld bij deze dames op de Mercado Municipal. Nu maar wachten tot er klanten komen die zin hebben in een lekker visje...

'390602' door Talindto '390602' door Talindto

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Zwaar beladen

Talindto

Na twee weken ploeteren ten noorden van Maputo, vertrokken we ditmaal voor een noodhulp transport vanaf Bela Vista stroomopwaarts met bestemming Catuane. Een dorp dat door de overstroming geheel geïsoleerd lag van de bewoonde wereld. Een onmogelijke opgave naar later bleek omdat we tegen een veel te sterke stroom moesten opboksen en ook nog moesten oppassen voor de vele hypo's die op onze weg opdoken.

'202073' door Renske '202073' door Renske

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Groente & fruit

Renske

In de Mercado Municipalidad worden allerlei soorten groenten en fruit verkocht. Er wordt veel aandacht besteed aan het oppoetsen van de vruchten, zodat ze er heerlijk uitzien!

'202075' door Renske '202075' door Renske

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Drukte op de markt

Renske

In de Mercado Municipal is eht een drukte van jewelste, maar sommige verkoopsters trekken zich daar niets van aan en doen lekker in dutje tussen het geschreeuw!

'202078' door Renske '202078' door Renske

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Visvrouw

Renske

Op de Mercado Municipal wachten de visvrouwen rustig af tot ze al hun vis vrekochte hebben. De vis wordt keurig afgewogen in een mooie, ouderwetse weegschaal.

'202079' door Renske '202079' door Renske

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Viswijf

Renske

Deze visverkoopster kijkt dromerig over haar vissen. Als je de stank had geroken zou je je niet voor kunnen stellen dat ze zo dicht met haar neus op de vissen kan staan.

'193916' door centrodeencontro '193916' door centrodeencontro

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Voetbalschool

centrodeencontro

Onze voetbalschool werd in 1995 opgericht. We hebben verschillende wijkelftallen en het eerste elftal speelt in de 2de profliga onde de naam Nova Alianca. Een jeugdteam speelt ook op het hoogste niveau. We werken met vrijwilligers en een klein budget en dat maakt het extra bijzonder dat we zo hoog spelen met allemaal jongens uit onze eigen wijk. Natuurlijk kun je eens een wedstrijd bezoeken als je in Maputo bent neem dan contact op via de mail

'200474' door Renske '200474' door Renske

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Vissers op het strand

Renske

De vis kan niet verser! De vissen worden gelijk na het vissen verkocht op het strand van Maputo. Op de achtergrond is de skyline van Maputo nog net te zien

'153292' door Patriesje '153292' door Patriesje

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Hangvolwassenen

Patriesje

Een groep mensen op de trappen van de kathedraal