Maputo beste reistijd

Het weer in Maputo

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Maputo te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Maputo? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Maputo

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Mozambique:

 

De beste reistijd voor Maputo is juni t/m september. De buien tijdens het Mozambikaanse regenseizoen, van november tot maart, zijn vaak te kort om je reis echt te verpesten, maar een droge, zonnige vakantie is natuurlijk beter. Van juni t/m september zijn de warme dagen en koelere nachten ideaal om rond te reizen.


Reisadvies
Voor Maputo geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
3 februari Moord op Eduardo Mondlane, 25 juni Onafhankelijkheidsdag, 7 september Dag van de Overwinning.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Maputo

Beste foto's & tips van Maputo

'522180' door Jelle51 '522180' door Jelle51

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Piano speler in het..

Jelle51

In de binnenstad van Maputo vindt je een oude fort die werd gebouwd door de Portugezen in het midden van de 19e eeuw in de buurt van de plaats van een eerder fort. Binnen is een tuin en een klein museum met overblijfselen uit de tijd van de vroege Portugese uitstapjes naar het gebied . In een van de kleine zaaltjes stond een piano waar deze jonge man vol overgave op speelde.

'382425' door HenkVanetie '382425' door HenkVanetie

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Rust !

HenkVanetie

Wij reden door Maputo Mozambique, wat trouwens een redelijk gevaarlijke stad. Mozambique behoort tot één van de armste landen van Afrika en ik heb nog nooit zoveel mensen bij elkaar gezien. Ik ben toch ook in New York geweest, maar dit.... In al die drukte stonden in het park deze 2 mannen heerlijk muziek te maken wat een rust, terwijl de kinderen er naar luisterden. Het kleine ventje helemaal rechts sloeg met zijn handen op de blote buik, een vorm van trommelen. Een geweldig tafereel.

'301384' door Danny-Iris '301384' door Danny-Iris

MozambiqueMaputo

MozambiqueMaputo

Moeder en kind

Danny-Iris

De dag dat we de grens van Mozambique naar Zuid Afrika over zouden steken zijn we bij een klein dorpje gestopt om kleding en andere spulletjes uit te delen. Mozambique is een van de armste landen ter wereld en de inwoners van dit dorpje waren dan ook heel erg blij met onze komst. Toen ze door hadden wat we kwamen doen begonnen ze te dansen en te zingen! Een prachtig moment, heel bijzonder dat mensen zo blij kunnen zijn met zulke kleine dingen. Ze wilde zelfs de plastic tas hebben waar we de spullen in hadden bewaard!

Laat kaart zien