Maputo reisblogs

jetlag?

zeester was er (tot 17 okt 2009) Gepost op 24 jan 103 reacties

Eindelijk is het dan zover; ik ga naar Afrika; van Mozambique via Malawi naar Zambia.
Na een wat trage start op Schiphol, vliegen we met Kenya Airlines naar Nairobi, waar we de volgende ochtend aankomen. Dachten we dat we hier net genoeg tijd zouden hebben om over te stappen, hier kwam ruim anderhalf uur extra bij en toen vertrek met een ander vliegtuig dan de bedoeling was. Het regende volgens de Kenianen te erg, dus werden er lekkere gekleurde plastic regenjasjes uitgedeeld. Het leuke van zo’n onderbreking is wel dat we elkaar een beetje leren kennen. De groep bestaat uit 18 personen, tussen de 34 en de 62.

In Maputo worden we opgehaald door een belangrijk gezelschap; onze reisbegeleider B. , de kok en de chauffeur. Tijdelijk met een klein busje, want de overland truck heeft problemen en er is een ander op weg vanuit Zimbabwe.
Het vliegveld is niet zo heel ver van het centrum van Maputo, waar ons hotel is.
We krijgen een chipkaart als sleutel en dat levert humor op. Mijn kamer staat vol met toilet artikelen en sieraden??? Dat valt nog mee, maar een ander gaat “haar” kamer in en daar staat een blote kerel midden in de kamer! Oeps. Foutjes in de planning.
Eerste indruk van de stad is niet bijzonder; veel verwaarloosde gebouwen uit de Portugese periode. Veel verkoop op straat en er zijn weinig echte winkels te zien. De vrouwen die op straat hun handel verkopen worden echt agressief als ze al een camera zien, laat staan als je een foto zou maken! Onze verkenning door de stad, brengt ons eerst naar een totaal niet in het stadsbeeld passende kathedraal; spierwit en strak. Het verhaal gaat, dat dit gebouwd is door jonge meisjes die zwanger waren en bij de geestelijke om hulp kwamen, ze kregen inderdaad hulp, maar om de schuld daarvoor af te betalen moesten ze helpen met de bouw van de kathedraal.
We lopen nog wat doelloos rond, tot we uiteindelijk een terras in de schaduw bij de tennisbaan vinden. Eigenlijk heeft niemand echt interesse in de stad! We zitten hier goed. We zitten hier goed. Sommige vallen hongerig aan op de hamburgers.
Daarna gaat een gedeelte van de groep moe terug naar het hotel voor eten in het restaurant daar. Ik ga met een groepje naar een visrestaurant, waar ze zowaar een rookvrije ruimte hebben. Het ziet eruit alsof iedere bezoeker een eigen personeelslid heeft! Het eten is heerlijk en met een lekker gevulde maag lopen we terug naar het hotel. Op straat is weinig te beleven. Later horen we dat de stad toch wel wat had te bieden; een overdekte markt, een modern winkelcentrum en een mooi oud station! May be next time!

zeester Positie 39798 (0 p.) Lid sinds 19-09-2007 Foto's en tips: 1717 Blogs: 26 Fans: 1

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
eerste blik op Maputo
blogfoto nr. 2
de kathedraal van Maputo; Catedral de Nossa Senhora
blogfoto nr. 3
Een paar dames op stap...
blogfoto nr. 4
Conselho Municipal, soort gemeentehuis
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Op zoek naar Chimpansees
3 5
Gepost op 24 januari
Uganda Kibale Forest NP
Livingstone, zo vrij als een vogel
2 12
Gepost op 01 februari
Zambia Zuid Zambia
walking with lions
3 8
Gepost op 29 januari
Zambia Zuid Zambia

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Leuk om te lezen over een onbekend land.
Ik ga op voor het vervolg.

Mireille

Door: Mireille • Geplaatst op

Goh ik heb nog zo'n illusie dat maputo prachtig is....tja 40 jaar geleden. Leuk vlot geschreven

Bowral

Door: Bowral • Geplaatst op

Ha, laat ik maar eens bij het begin beginnen te lezen ... ;-) Deze route lijkt mij ook wel wat! Verhalen over 'blote kerels', spierwitte en strakke kathedralen, agressieve vrouwen en overdekte markten moeten wel interessant zijn!

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.