Sahara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Sahara image

Sahara

Sahara
Marokko
OnnoDirk

Zagora

Na Ouarzazate werd de weg naar Zagora al snel weer bergachtig. Na wat zoeken vonden we op een zijweg de Auberge Yacoub midden in de kashah van Tamnougalte. Nu ja, wat zoeken, we reden er tot tweemaal toe straal voorbij. Prachtige kashah, onder ons de Draa-oase die gigantisch groot bleek.

Door naar Zagora en onderweg weer een pechhebber, en dat had hij ook. Hij bleef midden op de weg staan, we reden er langzaam op af en toen gassen. Nieuwe truc verzinnen.

Zagora is een beetje traditioneel en fantasieloos plaatsje, maar ons adres, de Jardines de Draa, erg mooi. De weg ernaartoe daarentegen was spannend, want de eigenaar had afgeschreven dat het erg smal was, maar 4x4's redden het ook dus onze auto zeker. Nou is die wel wat breed, dus het was meer dan passen en meten, het ging om verzekeringsclaims te voorkomen. Dat lukte, en de tweede, derde en vierde keer hadden we wat meer zelfvertrouwen.

De Franse eigenaresse, die het palmresort voor een jaar gepacht had, hoopte dat we bleven dineren, maar ja, er was verder niemand dus dat leek ons niet leuk. Ze had al wat huiloogjes en dat werd er niet beter op. We aten dus in het geadviseerde restaurant, iets met Dromedare, maar misschien hadden we toch beter in de Jardins kunnen blijven.

Weer terug, biertje gedronken in de Jardins, en daarna gaan slapen. In de ochtend weer ontbeten, betaald - ineens stond het ontbijt op de rekening terwijl het inclusief zou zijn, maar we hebben het maar zo gelaten, want de Franse die leek dichtbij huilen. Of we iedereen wilden vragen om ook te komen, want ze hadden het geld hard nodig.

Doen we. prima plaats, prima resort, aardig personeel. Niks mis mee en vast nog mooier als er Iers meer mensen zijn en de temperatuur iets hoger zodat het zwembad ook gebruikt kan worden.

To be continued ...