Marokko

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Magnifique locatie in Tafraoute

Marokko


Tafraoute gelegen in het Anti Atlas gebergte (Zuid Marokko) in de Ameln vallei is geweldige ervaring. De tocht erheen is al spectaculair, vanaf Agadir brengt de geasfalteerde weg je over een spectaculaire bergpas: Vergezichten, ruige rotspartijen, diepe dalen, argaan bomen waarin geiten op de takken van de argaan-vruchten smullen, herders met schapen en geiten, brem en cactussen, spectaculaire rotspartijen en roze/terracotta dorpjes tegen bergwanden geplakt en in valleien. Daarnaast bloeien de amandelbomen rijkelijk in februari-maart.

We verbleven in een heerlijk hotel net buiten Tafroute, opgezet en gerund door de Nederlandse Liesbeth van Woerden.[url="http://www.chezamaliya.com/" target="_blank"] “Kasbah Auberge Chez Amaliya”. [/url]In één woord ‘fantastisch’ in elk opzicht. Het gastvrije onthaal door het hotelpersoneel en Liesbeth was een super welkom na onze lange autotocht uit Rabat. Het hotel heeft 14 zeer goed verzorgde kamers + badkamer + airconditioning rondom een binnenplaats met zwembad en diverse zitplekken waar je van de zon en de omgeving kunt genieten. Wat wil je nog meer ontbijten in de zon in februari! In het warmere seizoen is het mogelijk om in de openlucht te slapen, nl op het platdak van het hotel. Binnen is een grote receptie hal, bar, eetkamer en Marokkaanse zitkamer, geniet van deze ambiance met je boek en een drankje en smullen van de heerlijke aangeboden maaltijden. Het hotel is ook goed toegankelijk voor minder validen. Liesbeth is een bron van tips om de omgeving te verkennen, tochten te nemen of het met de auto is, wandelend, hiken of met de mountainbike. Het hotel heeft een handige zakformaat plattegrond inclusief wegen en bezienswaardigheden. Mountainbikes zijn te huur en lunchpakketjes kunnen verzorgd worden (ook een ezel is te huur!). Wandelingen met een gids zijn mogelijk. De verschillende excursies worden op haar website beschreven. Deze omgeving is geroemd om de vele bijzonder hikes en wandelingen, als ik de websites, boeken en verhalen moet geloven een wahalla voor de sportievelingen onder ons reizigers.

Vanaf Agadir volg de borden vliegveld en daarna de borden Ait Baha en dan de borden Tafraoute. Reken voor deze route ongeveer 3,5 uur. Je gaat over de Jebel Lekts (Jebel = berg) en via de Tizi Mlil pas. Net voordat je in Tafraoute arriveert zijn er borden met “Kasbah Auberge Chez Amaliya” volg deze. Ongeveer 4 km voor Tafroute is het hotel - een groot oker- geel gebouw van lokale architectuur met de Marokkaanse en Nederlandse vlag.