Rabat

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ga eens naar Rabat.

Rabat,
Marokko


Een bezoek van twee á drie dagen aan Rabat is zeer de moeite waard. De ommuurde stad ligt aan zee, dus de omgeving is prachtig. De zee zelf is gevaarlijk om in te zwemmen, vanwege sterke stromingen. Rabat heeft veel te bieden. Er is een grote bazaar, waar je heerlijk doorheen kunt banjeren. Echt Marokkaanse producten als theepotten, servies, de bekende sloffen zijn zeer betaalbaar.
Je kunt voor een groot deel om de stad heen lopen, over de oude stadsmuur, waarbij je ook het buurstadje Salé mooi kunt zien liggen.
Rabat heeft een Andalusische tuin, die je zeker moet bezoeken! Je komt in een paradijsje als je onder de imposante poort doorloopt. Aan het eind van de tuin, ga je een trappetje op en kom je in een prachtige theetuin.
Hier wordt thee en koffie met een lokaal koekje geserveerd, terwijl je een prachtig uitzicht over de oceaan hebt, omdat de theetuin op een hoge steile rots ligt. Als je je drankje op hebt loop je vanuit de theetuin zo de Oudaia-kasba in. Hier waan je je een beetje in Griekenland, want de muren in dit gedeelte van de stad zijn aan de onderkant hemelsblauw en de bovenkant wit. Kleine straatjes leiden je weer naar de zeezijde van de stad.
Een volgend bezoek zou aan de Hassan-toren en het mausoleum van Mohammed V kunnen zijn. Deze toren is het symbool van Rabat en is 44 meter hoog. Bij de ingang van het complex staan gardesoldaten te paard, met prachtig rood-witte kostuums aan. Het mausoleum heeft prachtige Marokkaanse wanden en plafonds. Buiten zijn twee prachtige mozaïekfonteinen te zien. Als je alles gezien hebt kun je op het muurtje buiten, met uitzicht op zee even uitrusten.
Behalve deze bezienswaardigheden heeft Rabat nog meer te bieden: het Palais Royal, het koninklijk paleis en de Chellah tuinen; een prachtige poort geeft je toegang tot tuinen met Romeinse overblijfselen uit de 14e eeuw en er leven ontzettend veel ooievaars.
Ook is een bezoekje aan Salé, die buurstad van Rabat de moeite waard. Hier ga je terug in de tijd. Wanneer je hier na je wandeling door het stadje richting riviermonding loopt, word je voor dertig cent naar de overkant geroeid en sta je weer in Rabat.