Erg Chebbi

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Zonsondergang op het duin van Erg Chebbi

Erg Chebbi,
Marokko


Voor mij de meest magische zonsondergang die ik gezien heb. Wanneer de zon ondergaat achter de bergen van Algerije, dan krijgt het zand een gouden gloed. Sprookjesachtig mooi. En als je dan ook nog met de camper op reis bent dan is het helemaal genieten.

Mijn tip: tegen de duinen van Erg Chebbi aan zijn veel campings te vinden. Niet alle campings grenzen direct aan de duinen. Meestal staat er nog een muurtje tussen, als je dan bij de camper zit kan je net de duinen niet zien. Wij stonden bij camping La Liberté, zij hebben wel een muurtje, maar achterin is het muurtje vervallen en neemt het duin langzaam bezit van de camping. Een super gave plek. Dit kost wel 5 euro per nacht, dan wordt 's morgens de houtkachel op verzoek voor je aangestoken zodat je een warme douche kunt nemen. Vanaf deze camping kun je ook met een dromedaris op excursie door de duinen. Met de zoon van de eigenaar. Ik had een privé tocht voor nog geen 15 euro. En wat nog het meest bijzonder was, is dat deze jongen mij boven op het duin heeft gekregen.Uiteraard niet op de dromedaris die bleef beneden wachten.
Dankzij zijn geduld en het continue wachten en zeggen dat ik het best kon als ik maar wilde ben ik boven gekomen en daar ben ik stiekem toch trots op.