Marokko

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Marokko image

Ster in Marokko

Marokko
Afrika
Akerkvliet

Ster in Marokko

Ouarzazate is een belangrijke stad van het land van Marokko, gelegen in het zuidelijke deel. "Ouarzazate" dankt zijn oorsprong aan een Berber uitdrukking die betekent "zonder verwarring" of "zonder geluid". De stad ligt ten zuiden van het Atlasgebergte en de Draa vallei. En heeft ruim 40.000 inwoners.

Om er te komen kan men vanuit Casablanca of Marrakech er heen vliegen. Of met de bus vanuit Marrakech nemen. Een huurauto is ook mogelijk.

Ouarzazate ligt op een hoogte 1135 meter boven de zeespiegel. De stad heeft altijd een prominente plaats in de geschiedenis gehad omdat het diende als het punt van tussenstop van de Afrikaanse reizigers die voor de handel naar de noordelijke steden in Marokko en Europa reisden. De beroemde Avenue Mohammed V loopt dwars door de stad. De straat begint lang voor de stadsgrens en eindigt buiten het grondgebied van de stad. De stad heeft hotels en restaurants. In het hart van de stad, vindt u de Marokkaanse markt.

Net iets buiten de stad ligt het Marokkaanse Hollywood en is de site van de grootste filmstudio's ter wereld, Atlas studio's. Films die hier gemaakt zijn bijvoorbeeld: Asterix, Lawrence of Arabia, Kingdom of Heaven etc:
Zwervend door de stad wordt u gegrepen door een vreemd gevoel: een mix van rust en leegte. De positie van de stad is dicht bij het punt waar de rivier Ouarzazate samenkomt met de Draa rivier, en ligt in het centrale deel van het zuidelijke deel van Marokko

Het ligt op de kruising van de weg die loopt van Marrakech in het zuiden en Agadir in het oosten van Ouarzazate. De stad heeft gediend als de garnizoensstad tijdens de periode van de Franse overheersing. De stad kreeg zijn huidige vorm van tussen de jaren 1932-1956.

De toeristische attracties, Kasbah de Taorirt en het ambachtelijke centrum liggen aan de oostkant van de Avenue Mohammed V is tevens de ingang van de vallei van de duizend Kasbah.

De taxi is het geschiktste vervoersmiddel in Ouarzazate.,huurauto’s zijn ook beschikbaar .

En een must is om Ait Benhaddou te bezoeken, en leuke klim naar boven toe maar zeker de moeite waard als je eenmaal bent. En een nachtje in de woestijn kan je niet voorbij laten gaan, het is een geweldige rit over de road of a thousand kasbahs, de stad van rozen Kelaa Mgouna de Dades Vallei en door naar Erfoud bij Erg Chebbi begint het Sahara avontuur

Foto's

82ad4.jpg
82ad4.jpg
Akerkvliet
abf2d.jpg
abf2d.jpg
Akerkvliet