Marokko

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Marokko image

Rondreis door Marokko - Een vijfdelige serie - Deel 1

Marokko
Afrika
Ytos

Rondreis door Marokko - Een vijfdelige serie - Deel 1

In februari 2000 trouwen we en krijgen mijn vrouw en ik een huwelijksreis naar Marokko cadeau; het geboorteland van mijn vrouw. Zoals ik voor mijn vrouw viel, val ik voor Marokko. Twee jaar later maken we een rondreis. Inclusief digitale film- en fotocamera. Ik kom thuis met een halve film en een halve serie foto’s. Voor mij het moment om definitief te kiezen voor de fotocamera om de komende reizen door Marokko vast te leggen. Dit is deel 1 van een vijfdelige blog, waarin ik verslag zal doen van één van die rondreizen. Om te beginnen: het eind van het verhaal.

Zittend op het balkon van een restaurant kijk ik in Marrakech uit over het Place Jemaa el Fna. De zon gaat langzaam onder, terwijl op het plein de eerste rook opkringelt uit de verschillende kraampjes met etenswaren. Waarzeggers en verkopers rollen hun kleedjes uit. De dames die henna aanbrengen tonen de mogelijke patronen aan de vele toeristen die voorbij lopen. In de schemer beginnen muzikanten te spelen en hoor ik ritmische klanken uit eenvoudige instrumenten. Mijn blik dwaalt over het plein en ik zie een slangenbezweerder met echte slangen. En daar, waar ik m’n ogen uitkijk over het beroemdste plein van Marokko, zit naast me schijnbaar onverstoorbaar, een jonge jongen de krant te lezen. “Klik”. Hij staat erop!

Dit verhaal is eerder in vrijwel ongewijzigde vorm inclusief 12 foto’s gepubliceerd in Chip Foto-Video Digitaal 2010/01, Uitgeverij F&L