Atlas gebergte Reviews

8

Categorie: Regio

Atlas gebergte

agrotewal was hier op 2016-03-01

Al twee jaar op rij genieten we van ons verblijf in Agdz, de kleine stad die vroeger belangrijk was voor de karavanen. Vorig jaar heeft mijn man de plaatselijke kapper bezocht en dit jaar heb ik de fotoafdrukken meegenomen. De kapper was druk bezig met een klant toen ik hem de foto's liet zien. Hij bedankte uitvoerig en ging weer aan het werk. We liepen langs de stoffige weg en nog geen 5 minuten na ons kappersbezoek worden we ingehaald door een Marokkaan op een scooter, die ons de pas af snijdt. Nee toch geen bedelpraktijken in deze rustige omgeving is het eerste wat mij te binnenschiet. Maar dan kijk ik in een paar donkere lachende ogen, het is Omar de kapper die ons een souvenir komt brengen!! Een kleine versierde blaasbalg voor houtvuurtjes. Ik heb een brok in mijn keel als ik hem weer terug zie rijden naar zijn winkeltje. Zo arm en toch zo gul voor anderen, wat een volk!
palmentuin
hele mooie rustige camping
hamam bij de camping
hele grote streekmarkt op donderdag
mooie omgeving met veel bezienswaardigheden

kan zomers erg warm worden
review geplaatst op 2016-11-09

9

Categorie: Regio

Atlas gebergte

agrotewal was hier op 2016-03-01

Het Atlas gebergte is zo divers en groots dat ik er een gedeelte uit wil lichten en dan met name de omgeving van Azrou in het Midden Atlasgebergte. In de bossen van Parc National d'Ifrane zijn hoge cederbomen te zien van wel 60 meter hoog waar de berberapen leven. De cederbossen zijn eeuwenoud, maar worden nu bedreigd door herders met hun schaapskuddes. De schapen eten de jonge boompjes op en doordat de herders de waterbronnen gebruiken voor hun dieren en deze zo afschermen dat de apen er niet meer bij kunnen, eten de berberapen de scheuten uit de bomen om toch maar voldoende vocht binnen te krijgen. Zo worden de bossen en de apen bedreigt met uitsterving. En dat zou voor de bewoners van dit mooie gebied een ramp zijn, want de toeristen komen voornamelijk voor de berberaap. Wil je nog genieten van de berbers in hun natuurlijke omgeving dan is Azrou een goed begin punt, met een taxi ben je binnen 10 minuten bij de ingang van het bos.
cederwoud
berberapen
wintersportgebied

kan er ook in maart erg koud zijn.
review geplaatst op 2016-08-25

8

Categorie: Regio

Atlas gebergte

agrotewal was hier op 2016-03-01

Agdz, is een kleine stad die door toeristen op weg naar de Sahara alleen aangedaan wordt voor een korte pauze. Dat is eigenlijk heel jammer. De bevolking is heel vriendelijk, er zijn oude en herstelde kasba's te bezichtigen. Er is een hele mooie camping met zwembad welke tegen het palmenbos aan ligt. Je kunt er fijne wandelingen maken en goedkoop uit eten. Op dinsdag is er markt en de taxi's brengen je voor weinig geld naar Zagora en Ouarzazate. In Ouarzazate kun je heuse filmstudio's bezichtigen.
palmenbos
goede camping
uitgangspunt bezoek Ouarzazate en Zagora
Kasba's
dinsdag een markt

geen minpunten
review geplaatst op 2016-11-09

8

Categorie: Regio

Atlas gebergte

agrotewal was hier op 2016-03-01

Wanneer je berberapen in hun natuurlijke omgeving wilt zien, kun je het beste naar het cederwoud van Azrou gaan. Tussen gigantische ceders, waarvan een enkele een omtrek heeft van 8 meter lopen de apen. Ze negeren mensen totdat je een zak tevoorschijn haalt en ze voert. Je kunt er uren wandelen zonder anderen tegen te komen.
berberapen
ceder woud
ongerepte natuur
prachtige camping

het kan er erg koud zijn
review geplaatst op 2016-11-09

Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.
Het nieuwe Columbus-boek ‘Zuidoost-Azië: 15 reizen weg van de massa’ is uit! Voorinschrijvingsactie: bestel nú voor € 12,50 i.p.v. € 18,95 + gratis verzending.

Praktische informatie