Mali Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Dé bestemming van 2009!

Gepubliceerd: 10 feb 2009
3

Op 12 januari bracht Columbus Magazine de speciale Hotlist 2009 uit, waarin 50 nieuwe, spectaculaire bestemmingen onder de loep werden genomen. Wij vroegen aan jullie, onze lezers, welke van deze plekken volgens jullie dé bestemming van 2009 was. En de winnaar is: Mali!

Dat de keuze moeilijk was, bleek wel uit de inzendingen. The Doubtful Sound in Nieuw Zeeland, Quilotoa in Equador, Wadi Ban Awf in Oman… ze waren allemaal populair. Maar drie landen staken er toch wel met kop en schouders bovenuit.

Winnaar
Het befaamde Arnhemland in Australië wist een derde positie te veroveren, net onder het Filipijnse Coron.

Maar absolute winnaar was de Dogon Vallei in Mali.
'Adembenemend mooi', 'Bijzondere culturen' en 'Nog echt echt', zo beschreven onze lezers deze ultieme reisbestemming.

Australië
Fans van Australië hoeven echter niet te treuren dat hun land niet op de eerste plaats wist te eindigen; in de komende editie van Columbus besteden we uitgebreid aandacht aan Down Under!

De winnaar van het prijzenpakket is Karin Stevens - van Schaik.
deel dit artikel met je vrienden:
Meer Mali artikelen
Reisnieuws
Timboektoe, Mali

23 aug 2012, Met de auto van de Minister van Toerisme rijden we samen met onze chauffeur en gids door Mali. Doel: naar Timboektoe en terug. We hebben slechts negen dagen de tijd en hebben dus per definitie haast. Maar al na tien minuten remt de auto. Onze...

0
Reisnieuws
Ton van der Lee publiceert nieuw boek

27 aug 2011, Goed nieuws voor alle Afrikaliefhebbers en fans van Ton van der Lee! De journalist, reisschrijver, filmmaker én Columbus columnist komt in september met zijn nieuwste boek: Kinderen van Afrika, waarin hij zich hard maakt voor ontwikkelingshulp op...

0
Reisnieuws
Habib Koité treedt op in Melkweg

13 apr 2011, Op 5 mei geeft de Malinese zanger Habib Koité weer een optreden in de Melkweg. De zanger treedt op tijdens de Afro-Latin Special van Shuffle.Play: het platform voor ‘cool music from all over the world’. Met het kaartje voor Habib Koité kun ...

2

Reacties van bezoekers Reageer

MikeB

Door: MikeB • Geplaatst op

Het ging toch om relatief nieuwe reisbestemmingen?
Wellicht leuk om te weten welke bestemmingen de minste stemmen hebben gekregen. Daar zijn blijkbaar veel minder mensen geweest. Niet dat het daardoor veel mooier is, maar het geeft wel een indruk van echt nieuwe bestemmingen.

Nitza

Door: Nitza • Geplaatst op

TE GEK!! Echt zooo terecht dat Pays Dogon DE winnaar is geworden!! Na 3 weken in Pays Dogon te hebben gewoond is mijn hart daar gebleven. Nog altijd contact met mijn vrienden daar, denk ik nog altijd terug aan die lieve mensen. Ik hoop dan ook dat Columbus nog meer aandacht aan Pays Dogon/Mali gaat besteden! Pays Dogon heeft het verdiend!

Mariama

Door: Mariama • Geplaatst op

Terecht dat de Dogon vallei in Mali de winnaar is geworden!!!
Het is een geweldige ervaring om te wandelen tussen de dorpen en te slapen op de platte daken van de lemen huisjes. Ik ben er al twee maal geweest, maar kom er vast nog een keer!
Marijke

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.