Mzuzu

'171579' door illiw '171579' door illiw

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Afrika uit het boekje

illiw

Op weg van Nyika naar Livingstone volgt het smalle zand paadje de verloop van de bergen. Eerst langs de grens naar Zambia, en dan verder richting Lake. Wij komen maar weinig mensen tegen. Maar deze landschap is fantastisch en is een beetje Afrika als uit het boekje

'348893' door ejbaaijens '348893' door ejbaaijens

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Zware groenten

ejbaaijens

In het plaatsje Mzuzu was niet heel veel te doen. Daarom ging ik een lange wandeling maken en maar gewoon het dagelijks leven bewonderen. Op een klein paadje kwam ik deze vrouw tegen met een enorme baal groenten op haar hoofd. Welke groente weet ik niet. Ze ging speciaal even voor de foto staan en gaf daarna nog een glimlach.Daarna gingen we ieder weer verder. Een leuke ontmoeting rijker.

'352255' door ejbaaijens '352255' door ejbaaijens

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Frons

ejbaaijens

In Mzuzu waren weinig toeristische attracties. Wat ik echter leuk vind is om er gewoon te zijn en rond te slenteren. Ik kwam langs een school die net uit ging. Kinderen kwamen naar mij toerennen. Geweldig dat enthousiasme en nieuwsgierigheid. Enkele foto's gemaakt. De directeur kwam naar buiten en wilde dat ik de school kwam bekijken. Hij vond het ook erg leuk dat ik in het onderwijs zit. Nog enkele foto's gemaakt o.a. van deze jongen die nog bij de docentenkamer was. Toen ik de foto maakte had hij een grote frons op zijn gezicht. Moest hij van de docent nablijven?

'150106' door illiw '150106' door illiw

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

David Livingstone

illiw

Misschien had ook ook David Livingstone Lake Malawi zo gezien toen hij als eerste Europeaan 1858 het Malawi meer bereikte. Het meer was op deze ochtend ongerept en oorspronkelijk. Ik voelde mij ook een beetje ontdekkingsreiziger.

'161774' door illiw '161774' door illiw

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Op weg na Lilongwe

illiw

Begin mei is tijd van de tabak oogst in Malawi. Overal in het land worden de bladeren op rekken gedoogt, en bij verzamel plaatsen op trucks geladen. Deze rijden dan naar het zuiden richting Lilongwe. Daar is de tabak fabriek, waar de lading verder verwerkt wordt. Trouwens de bergen in de achtergrond heten “de slapende olifanten”. Hoe zal dit wel komen?

'147682' door illiw '147682' door illiw

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Paprika in ruil voor.

illiw

Op de markt in Mazuzu is het erg druk. Je kan hier alles kopen, wat de boeren in de omgeving hebben geoogst. Ik vraag aan de markt vrouwen of ik mag fotograferen. Men is eerst sceptisch, maar het mag. Het wantrouwen verandert snel in enthousiasme, als ik telkens de opnames laat zien. Iedereen wil zich en zijn marktkraam op het toestel zien. Uiteindelijk vertrek ik met een hele plastic tas vol met paprika, ondanks dat ik toch maar een pond gevraagd en betaalt heb. Het wordt ook geweigerd om meer geld aan te nemen.

'173425' door illiw '173425' door illiw

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Tot hier en verder

illiw

Je moet er minimaal twee dagen rijden met de 4x4 maar dan heb je ook wat. Het grasland breid zich uit tot bijna naar de horizon, tot hier en verder. Het lijkt geen einde te hebben. Er waren tijdens ons bezoek in het totaal 4 bezoeker van deze nationale park van ca. 3200km2 aan de grens van Malawi naar Zambia. Je voelt je hier echt alleen. Het is oorverdovend stil en 's nachts lijken de sterren bijna om te grijpen.

'170132' door illiw '170132' door illiw

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Koud

illiw

De zon staat al laag over het Nyika plateau. Het zal niet meer lang duren tot dat zij helemaal is verdwenen. Dan wordt het koud. Wij zijn tenslotte op ca 2000meter hoogte. Dan is het aangenaam aan het kampvuur.

'350827' door ejbaaijens '350827' door ejbaaijens

MalawiMzuzu

MalawiMzuzu

Bijna tranen

ejbaaijens

Ik verbleef 2 dagen in Mzuzu. Daar was nietzo veel te doen. Daarom lekker slenteren en en het dagelijkse leven mee te maken. Toen ik langs een school liep, ging deze net uit. De kinderen renden naar buiten. Ik dacht: een leuk fotomoment. De kinderen zagen mij en stormden op mij af om op de foto te komen. Het meisje op de foto kwam in het gedrang en begon bijna te huilen. Daarom van haar een aparte foto. Na de foto rende ze al roepend naar haar vriendin. Ik denk dat ze blij was dat ze ook op de foto was geweest.