Toliara

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Mora mora, de zee op met de pirogue

Toliara,
Madagaskar


We zijn geland op een klein strand in de buurt van Mangily, een vissersplaatsje aan de westkust van Madagaskar, aan het einde van RN 7. Het is heerlijk om hier nog een paar dagen te relaxen voordat je de 920 km naar de hoofdstad Antanarivo terugrijdt. Tenminste, wij deden dit; het overgrote deel neemt het vliegtuig terug.
Bij een eerdere foto vertelde ik jullie over een boottocht met een plaatselijke visser. Hier zie je hoe de pirogues het strand opgetrokken zijn. 'Mora, mora' is hier de gewoonte; rustig aan, geen haast.
Ik vind het heerlijk om alles te observeren. Zien jullie hoe de pirogues gemaakt zijn? Een uitgeholde boomstam, drijvers van balsahout, vastgebonden met touw en mooi geverfd. De jongen helemaal links gaat mee om de pirogue in balans te houden, hij zit dan op een van de drijvers. De dame daarnaast probeert haar laatste vis te verkopen voor de lunch, de inkopers van de hotels in de buurt zijn al langs geweest. er is al langs geweest. Nu brengt ze een fles water voor ons voor bij de lunch. Het jongetje komt net uit school waar hij alleen 's morgens naartoe gaat, 's middags is een andere groep aan de beurt.
Zo, nu lunchen en dan siësta: mora mora!