Masoala NP

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Maroansetra

Masoala NP,
Madagaskar


Maroansetra is een dorpje waarop je vliegt als je naar Masoala Nationaal Park gaat. Het was niet de bedoeling om hier te overnachten omdat we direct zouden doorvaren naar Masoala. Echter, onze vlucht had vertraging en daardoor waren de golven op zee al te hoog en konden we niet dezelfde dag nog naar Masoala. Heel vervelend, maar dat hoort ook bij reizen. We bleven dus noodgedwongen een nachtje in Maroansetra.
Het dorpje ligt mooi aan een rivier en dit was het uitzicht vanuit de tuin van het hotel. In heel Maroansetra ruikt het heerlijk naar vanille, die hier overal gedroogd wordt.

Wil je naar Masoala? De bootjes gaan eigenlijk alleen in de vroege ochtend omdat dan de golven op open zee nog niet zo hoog zijn. Vlieg je dus vroeg op de dag vanuit Tana naar Maroansetra en denk je nog dezelfde dag door te kunnen varen naar Masoala dan kom je wellicht bedrogen uit. Air Madagascar heeft namelijk bijna altijd vertraging. Beter is het om standaard een nachtje Maroansetra te boeken alvorens af te reizen naar Masoala.