Madagaskar

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Mooie ontmoetingen....

Madagaskar


Madagaskar , ook wel Malagasië genoemd ,is het op drie na grootste eiland van de wereld. Hier zie je veel flora en fauna die alleen op madagaskar voorkomt. Zo zijn er de lemuren, Indri Indri en Verreaux Sifaka (bewegen zich zijwaarts!) de Baobab’s. Maar ook vele soorten kameleons, gekko’s en orchideeën vindt je alleen op Madagascar.
Madagaskar heeft een afwisselend landschap, dor en droog in het zuiden, savannen in het westen en in het noorden en het noordoosten regenwouden. De twee kleine bounty eilanden Nosy Be en Ile Sainte-Marie zijn omringd door azuurblauwe zee waar je kunt snorkelen en duiken.

In Madagaskar zie je veel kinderen. Gemiddeld heeft een gezin 10 kinderen , dit is vrij normaal. De gemiddelde levensverwachting is niet erg hoog, ruim 66 jaar. Het is een van de armste landen van Afrika.

Het is een fijne bezigheid om rond te lopen in de vele dorpjes van dit mooie land. Je treft er veel kinderen die je tegemoet komen als je in een dorpje rond loopt, of ze kijken alles rustig aan. Je merkt wel ik ben een fan van Madagaskar !