Centraal Madagaskar

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Madagaskar in het voorseizoen

Centraal Madagaskar,
Madagaskar


Ik ben misschien bevooroordeeld, maar ik vind april echt de allermooiste maand in Madagaskar en dus ook echt de beste maand om er naar toe te gaan.
Itt de beste reistijd die je in reisgidsen, op internet en hier op reisreporter onder Madagaskar te lezen is. Okee, misschien een regenbui meer, maar die duurt dan niet lang.

In april is het licht supermooi, de dagen en nachten zijn superhelder. Alles is nog groen en/of staat nog in bloei. De rijstvelden zijn prachtig. En de temperatuur is zeer aangenaam. En het is heel rustig, haast geen andere toeristen. Dus je hoeft niet alle overnachtingen ruim van tevoren te reserveren. Genoeg redenen dus om naar Madagaskar te gaan in april.
Het is best jammer dat er haast niemand in de maand april door Madagaskar reist. En dat terwijl het in sept/okt/nov overal superdruk is, het dan heet en droog is, en dat er regelmatig bosbranden zijn.
Voor hoe we e.e.a. hebben voorbereid en hoe het ons in praktijk is bevallen zie mijn uitgebreide blogs.

Een parkeerplek aan de RN7. tussen Ambalakely en Fianarantsoa is een mooie fotostop bij een prachtig uitzicht.
Ik heb hier bananen gekocht bij een broer en zus terwijl oma het stond gade te slaan. Daar heb ik al eens foto's van geplaatst.