Antananarivo

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Madagascar 14 en 21 juni op T.V.

Antananarivo,
Madagaskar


Vanavond, 7 juni 2009 op Canvas (BRT 2) het begin van een 3delige reportage over Madagascar, een breedbeeld uitzending. De reportage is helaas enigszins gedateerd, de serie is in 1996 opgenomen, maar geeft tóch een mooi beeld van het land. De 3 delen werden eerder uitgezonden in november 2008.

De uitzending begint om 22.45 uur. De volgende 2 delen worden uitgezonden op 14 en 21 juni.
De reis start in de hoofdstad Antananarivo, in het centrum van Madagascar, en gaat door het binnenland tot aan de beide kusten (oost en west). De tocht is een aaneenschakeling van ontmoetingen met mens en dier. Zo komen we terecht bij een hanengevecht, een zelfgebouwde kermis, een heropgraving van de doden en een missverkiezing.

We ontmoeten een voodoodokter die zijn krachten toont, een oude Franse koloniaal die nog steeds een restaurant runt, een hoteleigenares met een grote collectie heilige stenen.
We zien een walvis, een kameleon, een maki en bijzondere bewoners van het woud, zoals de heilige liaan en de baobab, hét symbool van Madagascar. Het leven met de natuur en het geloof in allerlei krachten ervan loopt als een constante door de reeks.

Voor DVD-kopieën van programma’s die Canvas zelf gerealiseerd heeft, zoals Madagascar, kun je terecht bij het VRT-beeldarchief, maar zijn helaas aan de dure kant.

[url="http://multiblog.vrt.be/canvasprogrammas/category/madagascar/" target="_blank"]multiblog.vrt.be/canvasprogrammas/category/madagascar/[/url]