Semonkong

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Jurrasic Parc

Semonkong,
Lesotho


Eergisteren plaatste ik een foto van een herder bij de Makhaleng gorge bij Semonkong. Wanneer je in deze kloof afdaalt kom je bij de 186 meter hoge Matletsunyane waterval. Na een hele steile en lastige afdaling stonden we aan de voet van de waterval. Het leek wel of we opeens een hele andere wereld waren ingestapt. Ik waande me opeens in Jurrasic Parc - alleen de dino's ontbraken nog.
Je kunt ook abseilen naast de waterval. Deze staat in het GB of records geregistreerd als de hoogste commerciële abseil van een waterval. Wij waren aan het begin van het regenseizoen en op dat moment was de waterval niet zo vol. Wie later in het regenseizoen komt, zal veel meer water naar beneden zien kletteren.
En nog een tip: er is een veel gemakkelijkere route die langs de bovenloop van de canyon loopt. Ook vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de waterval. In beide gevallen zijn we geen andere toeristen tegengekomen. Op de route langs de bovenloop zie je veel locals op hun paarden, dus een echte aanrader.