Morija

Foto door Reisreporter HenkVanetie

45 kilometer zuidelijk van Maseru ligt dit gemoedelijke, kleine dorpje. Een bezoekje waard als je meer wilt weten over de geschiedenis en cultuur van Morija, want hier vind het nationale museum.

Informatie over Morija

Beste foto's & tips van Morija

'541651' door HenkVanetie '541651' door HenkVanetie

LesothoMorija

LesothoMorija

Blij met een appel

HenkVanetie

Wij zijn met een week terug uit Zuid-Afrika, waar we ook 4 dagen rondgereden hebben in het hoogste land ter wereld Lesotho. De mensen / herders zijn ontzettend "Blij met een Appel" . Ze vragen om SWEETS (snoep) maar onze supergids Hennie Pieterse om nooit snoepgoed te geven, omdat dat heel slecht is voor de tanden en zij geen geld hebben om naar een tandarts te gaan. Ze zijn misschien wel blijer met een appel of ander fruit. Fruit is ook bijna niet te krijgen in Lesotho. Deze foto is gemaakt tijdens onze tocht op ca 2800 meter hoogte en deze herder was heel erg blij met de gegeven appel. Dat gaf mij een heel goed gevoel.

'552359' door HenkVanetie '552359' door HenkVanetie

LesothoMorija

LesothoMorija

Een bijzondere...zons

HenkVanetie

Morija Lesotho September 2016 . Hennie onze gids vertelde dat wij bij onze lodge (Guesthouse Morija) een hele mooie zonsondergang mee konden maken. Heerlijk op grote rotsen met een lekker rood wijntje en wat nootjes zaten we te wachten op die zonsondergang en toen gebeurde dit, hoe bijzonder! Ik kan het niet verklaren. Prachtig toch.

'547063' door HenkVanetie '547063' door HenkVanetie

LesothoMorija

LesothoMorija

Traantjes van geluk o

HenkVanetie

Deze foto is gemaakt tijdens onze privé tour door Morija. We kregen een kijkje binnen de wereld van de mensen in Morija (Lesotho). Een heel erg arm land, maar 1 ding zijn ze wel - het hoogste land ter wereld - maar daar heb je niet zoveel aan. Dit manneke heb ik gefotografeerd toen hij met oma uit een huis kwam. De traantjes bikkelde over zijn wangen, maar zijn van het geluk/lachen of van verdriet. Ik denk persoonlijk uiteindelijk het eerste. De mensen in Lesotho zijn namelijk gastvrij, vriendelijk en ogen erg gelukkig.

Laat kaart zien