Maputsoe

Maputsoe is een stadje in het noordwesten van Maputsoe. Het ligt in de staat Leribe, vlak bij de grens met Zuid-Afrika, aan de andere kant van het Zuid-Afrikaanse dorpje Ficksburg. In Maputsoe wonen zo'n 36.000 mensen.

Informatie over Maputsoe

Beste foto's & tips van Maputsoe

'245601' door ruudblok '245601' door ruudblok

LesothoMaputsoe

LesothoMaputsoe

Nee wij hebben geen..

ruudblok

Met een 4-wheel voertuigen gaan we over de Sanipas naar Lesotho. De weg is onverhard en wordt gaandeweg steeds slechter van kwaliteit. Er bloeien verscheidene soorten Watsonia’s, de Calla en witte anemonen. Ook zien we verschillende soorten vogels (w.o. de witkruisarend), bavianen en een enkele klipdas. Bij de grenspost van Zuid Afrika weer het gebruikelijke ceremonieel. In de rij voor het ‘uit’-stempel. Dan volgt een verschrikkelijk slecht stuk weg. De chauffeur is gelukkig ervaren in het nemen van deze pas, want zo af en toe rijden we vlak langs diepe afgronden. Op zich is het een prachtige belevenis. Het gehobbel wordt door de chauffeurs een ‘Zuid-Afrikaanse massage’ genoemd. Boven op de pas aangekomen kom ik deze man tegen.

'375762' door Jan10e '375762' door Jan10e

LesothoMaputsoe

LesothoMaputsoe

Gepikt

Jan10e

In Zuid Afrika liggen in vrijwel alle accommodatie het lijftijdschrift van de Nationale Parken. Een ander leuk tijdschrift is the Getaway. Hier haal ik onderweg tijdens onze overwinteringsperiode de ongeplande route uit. Er staan ook altijd heel mooie wildlife en landschapsfoto's in. Dit idee om een cactus zo bladvullend te fotograferen heb ik ook daar uit gehaald. Beter goed gejat dan slecht zelf verzonnen is het toch! Deze cactus regio Malealea Lodge.

Laat kaart zien