Lesotho

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Snoepwinkeltje

Lesotho


'Wat je van ver haalt is lekker'.
Dat vind ik wel van toepassing voor dit snoepwinkeltje. Het staat midden in een weiland buiten het dorp Semongkong. We kwamen er langs tijdens onze wandeling naar Maletsunyane Falls. Opletten hier, want als je het brede pad volgt ga je de verkeerde kant op. Dankzij de eigenaresse van dit winkeltje die ons nariep waar we naar toe wilden zijn we op het 'rechte' pad gekomen. Het staat dus eigenlijk heel strategisch, want iedereen uit de regio die in het dorp moet zijn, komt hier langs. In het winkeltje de eigenaresse met kindje.
Ik wilde er perse wat kopen toen we er op de terugweg weer langskwamen. Dus wat 'lekkers' uitgezocht. Ik kon kiezen uit losse snoepjes, kleine zakjes chips, lollies, kauwgom. Uiteindelijk is het een verfrommeld plastic zakje met koekjes geworden. Kostte 2 rand. Natuurlijk hadden ze geen wisselgeld van mijn biljetje. Rechtstreekse hulpverlening bedenk ik me dan maar.
Na een koekje geproefd te hebben heb ik ze daarna gebruikt om uit te delen.
PS. het is niet mijn foto die zo scheef is, maar het snoepwinkeltje zelf is helemaal verzakt. Het staat er nog dankzij het gespannen prikkeldraad.