Berea beste reistijd

Het weer in Berea

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Berea te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Berea? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Berea

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Berea:Tijdens het regenseizoen in Berea, van oktober tot april, is onweer een bijna alledaags spektakel. Maar de regen duurt nooit lang en met het verdwijnen van de wolken blijft er een groene en warme wereld achter. Wanneer een beetje regen geen probleem voor je is, kun je het beste tijdens de warme maanden reizen, van januari tot begin april.


Reisadvies
Voor Berea geldt een positief reisadvies.

Feestdagen
11 maart Moshoeshoe, 4 oktober Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Berea

Beste foto's & tips van Berea

'567158' door Bowral '567158' door Bowral

LesothoBerea

LesothoBerea

De laatste bewoners..

Bowral

De ‘Ha Kome Caves’ zijn grotwoningen in het district Berea in Lesotho. De ‘woningen’ van leem zijn begin 19e eeuw gebouwd door Chief Teleka van de Basis Clan. Hij en zijn familie zochten een veilig onderkomen, omdat er in het land als gevolg van ernstige droogte veel geweld en kannibalisme heersten. De grotwoningen zijn tegen een hoge overhangende rots gebouwd. Dat ze er zo ‘nieuw’ uitzien, komt omdat ze elk jaar opnieuw worden bepleisterd en geschilderd. Momenteel zijn er nog maar drie grotten bewoond door drie al flink op leeftijd zijnde weduwes. Zij behoren tot de zesde generatie van Chief Teleka. Waarschijnlijk zullen zij de laatste bewoners zijn, want hun kinderen en kleinkinderen zijn naar modernere woningen in het nabijgelegen dorp vertrokken. Ha Kome Caves ligt circa 21 kilometer ten zuiden van Teyateyaneng, de hoofdstad van het district Berea. De eerste twaalf kilometer is nog keurig geasfalteerd, maar daarna wordt het een behoorlijk ruig traject. Je moet een goede (en hoge) auto hebben, anders is het bijna niet te doen. Op de foto zie je twee van de drie bewoonsters. De mevrouw met het bakje pap vroeg mij nog een hapje mee te eten. Toch maar niet gedaan …

'458635' door harfra '458635' door harfra

LesothoBerea

LesothoBerea

The Hangover

harfra

Tijdens ons bezoek aan een lokale bar in een Basotho bergdorp in Lesotho troffen we deze dorpsbewoner. Na een leuke kennismaking, sterke verhalen en een biertje viel hij achter zijn flesje(s) in slaap.

'568678' door jeannette '568678' door jeannette

LesothoBerea

LesothoBerea

Aan de wandel

jeannette

Vlak voor de Ha Kome Caves liepen we door dit landschap. Met de auto een best wel steile en hobbelige weg met gaten om er te komen maar dan heb je ook wat...

Laat kaart zien