Kustgebied

Het zuiden van Kustgebied is gelegen aan de Golf van Guinee, dat deel uitmaakt van de Atlantische Oceaan. Het land heeft een totale kustlijn van meer dan vijfhonderd kilometer. Onder meer de vroegere hoofdstad Abidjan, het Parc National de Taï en Grand Bassam liggen aan of vlakbij de kust.

Informatie over Kustgebied

Beste foto's & tips van Kustgebied

'495778' door RoyanvanVelse '495778' door RoyanvanVelse

IvoorkustKustgebied

IvoorkustKustgebied

Kinderen aan het werk

RoyanvanVelse

Kinderen helpen mee aan het huishouden in Ivoorkust en vele andere landen. Ze halen water of zorgen voor de allerkleinsten. Deze kinderen in het zuidwesten van Ivoorkust moesten daarvoor steeds de rivier weer oversteken met een lianenbrug. Schoenen zijn streng verboden op zo'n hangbrug omdat de constructie anders te snel slijt. Dus ook al kruipen er enge beesten rond op de brug, zoals grote harige duizendpoten, toch moet het schoeisel even uit. Zo'n brug wordt gemiddeld eens per jaar vervangen. De ouderen van het dorp werken er lange tijd aan en in de nacht wordt de nieuwe brug over het water heen gespannen. Overdag kan iedereen weer veilig naar de overkant.

'513400' door RoyanvanVelse '513400' door RoyanvanVelse

IvoorkustKustgebied

IvoorkustKustgebied

Vreedzaam vissersdorp

RoyanvanVelse

Kano's op het strand, een warme en tropische Atlantische Oceaan, palmbomen, en dorpelingen die zich verzameld hebben, in afwachting van de vangst die dag. Het komt zo paradijselijk over. Maar in werkelijkheid is het voor hen gewoon hard werken om te overleven. Het klimaat hebben ze wel mee.

'503115' door RoyanvanVelse '503115' door RoyanvanVelse

IvoorkustKustgebied

IvoorkustKustgebied

Kleine krijgertjes

RoyanvanVelse

Op het strand bij Grand-Bassam geven kinderen een demonstratie van hun krijgskunst. De schaduwen op het zand maken het nog echter. Na deze vertoning van kracht willen ze nog maar één ding: met ons het water in en daar zo veel en lang mogelijk ravotten.

Laat kaart zien