Centraal Ivoorkust beste reistijd

Het weer in Centraal Centraal Ivoorkust

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Centraal Centraal Ivoorkust te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Centraal Centraal Ivoorkust? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Centraal Centraal Ivoorkust

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in de Centraal Ivoorkust:De beste reistijd voor de Centraal Ivoorkust is december t/m februari. De kust, een groen en vochtig binnenland en de uitgestrekte savanne: Centraal Ivoorkust kent een bonte verzameling aan regen- en droogteseizoenen. Voor de reiziger die niets van deze drie werelden in één wil missen, gelden december t/m februari als de beste maanden. Voor bakken aan het strand kun je mei t/m juli schrappen, terwijl in het binnenland het oerwoud van juli tot in november geen bescherming biedt tegen de stortbuien. Voor Centraal Ivoorkust geldt een negatief reisadvies (november 2009).
Feestdagen


Reisadvies
Voor de Centraal Ivoorkust geldt een negatief reisadvies.

Feestdagen
15 november Dag van de Vrede, 7 december Onafhankelijkheidsdag.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Centraal Ivoorkust

Beste foto's & tips van Centraal Ivoorkust

'510802' door RoyanvanVelse '510802' door RoyanvanVelse

IvoorkustCentraal Ivoorkust

IvoorkustCentraal Ivoorkust

Oversteken met lianen

RoyanvanVelse

In Ivoorkust zijn niet alle wegen en paden even begaanbaar en soms, om een rivier over te steken om bij een dorpje te kunnen komen, moet je gebruik maken van een wat wankele brug die is gemaakt van lianen. Zo'n hangbrug gaat meestal een jaartje mee en wordt door de ouderen van het dorp in elkaar geknoopt. Wanneer hij af is, wordt in de nacht de oude brug vervangen door de nieuwe. Om te voorkomen dat de lianen te snel slijten, mag je er niet met schoeisel overheen maar alleen op blote voeten. Er zijn ook veel beesten die gebruik maken van de brug. Niet zozeer om over te steken maar eerder om op te zitten: harige spinnen en grote duizendpoten. En onder de brug ligt vaak ook van alles in het water, tot krokodillen toe. Op en top avontuurlijk in ieder geval. Ik heb heel wat dorpen bezocht dus ook vaak mijn schoenen uit moeten trekken. Oppassen voor de harige beesten met oversteken.

'522526' door RoyanvanVelse '522526' door RoyanvanVelse

IvoorkustCentraal Ivoorkust

IvoorkustCentraal Ivoorkust

Oerwouden en water

RoyanvanVelse

Tropische regenwouden en water kenmerken vele delen van Ivoorkust. Het landschap is nog veelal ongerept en je kunt er heel lang rondrijden zonder iemand tegen te komen, Soms moet je stoppen voor een grote aap die oversteekt en wanneer je uit de auto stapt is het altijd weer oppassen geblazen voor krokodillen en slangen. Maar je kunt op die momenten ongestoord genieten van die echte geluiden die bij het oerwoud thuis horen: vogels, apen en geritsel, En dat in een klamme hitte. Ik heb er ruim een jaar gewoond en ik kreeg er geen genoeg van.

'511065' door RoyanvanVelse '511065' door RoyanvanVelse

IvoorkustCentraal Ivoorkust

IvoorkustCentraal Ivoorkust

Binnenlanden van...Iv

RoyanvanVelse

Tijdens een van de vele ritten door Ivoorkust hebben we de auto even stil gezet op een brug om van het landschap te genieten. We hebben toch al heel lang geen andere auto's gezien dus de weg is voor ons. De airco in de auto gebruik ik allang niet meer. Ik heb een hekel aan het contrast met die vochtige en tropische hitte. Het water klinkt aanlokkelijk maar is niet veilig. Slangen langs de oevers, krokodillen in het water om nog maar te zwijgen van ander ongedierte. Maar in de stilte hoor je ook veel. Vogels, apen soms. Ivoorkust is echt mijn favoriete land in Afrika.

Laat kaart zien