Zuidoost Guinee beste reistijd

Het weer in Zuidoost Zuidoost Guinee

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Zuidoost Zuidoost Guinee te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Zuidoost Zuidoost Guinee? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Zuidoost Zuidoost Guinee

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag in Zuidoost Guinee:


Een beetje stof moet je zeker voor lief nemen, wil je in de beste maanden – december tot en met maart – van Zuidoost Guinee meepakken. Het is namelijk juist de Harmattanwind uit de Sahara die voor de droge warme dagen en koelere avonden zorgt. Zonder zand, maar met stromende regen die veel weg heeft van een ware zondvloed, reis je tussen juni en september. Met gesloten wegen en alle andere natte ongemakken kun je deze periode echter beter overslaan. 


Reisadvies
Voor Zuidoost Guinee geldt een negatief reisadvies (november 2009).

Feestdagen
26 januari Dag van de Republiek, 15 augustus Onafhankelijkheidsdag, 2 oktober Viering Geboortedag Mahatma Gandhi.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Koop de Columbus Reisplanner voor € 12,95 of krijg deze gratis bij een abonnement

 

Informatie over Zuidoost Guinee

Laat kaart zien