Noord Ghana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Pro poor tourism: Guesthouse Green House Ghana in Karimenga

Noord Ghana,
Ghana


Karimenga is een klein dorp rechts van de weg van Tamale naar Bolgatanga ( ong. 20 km verder). In het dorp is een ecologisch guesthouse geopend waar van de opbrengsten bestemd zijn voor vervolgonderwijs voor de jongeren van het dorp. Het guesthouse is opgericht door Ibrahim Salifu, oud-medewerker van Meet Africa en Johan Verhagen, een van de vrijwilligers die onder Ibrahims hoede gewerkt heeft in Bolgatanga. Samen met de dorpsbewoners hebben ze een compound gebouwd met slaaphutten, doucheruimtes ( bucketshower), een keuken en een office. Op het platte dak van het office is het heerlijk toeven/slapen. In de overdekte middenruimte staat een grote eettafel, zijn er heerlijke luie stoelen en komen kinderen/jongeren uit het dorp vaak even buurten. Er zijn fietsen en een motor te huur, vervoer per auto kan geregeld worden. De guinee fowls struinen 's ochtends langs je hut, met stroom via zonnepanelen kun je je telefoon laden en er is een internetstick beschikbaar.
De bedoeling is dat je zoveel mogelijk mee krijgt van hoe de bevolking in deze regio leeft. Dat betekent dat je naast westers eten ook Ghanese gerechten kunt bestellen en natuurlijk kunt kijken bij de bereiding ( heerlijk eten!), je op bezoek kunt gaan bij de chief, de waarzegger, een boer, de verhalenverteller. Je kunt leren drummen, een fietstocht maken langs allerlei geneeskrachtige bomen en struiken, sheabutter leren maken etc. Bovendien kun je met Ibrahim excursies maken bijv. naar Sirigu, Bolgatanga of de Tongo Hills.
Naast het guesthouse is inmiddels ook een grote bibliotheek verrezen met lesmateriaal in het engels maar ook een grote hoeveelheid engelstalige romans, detectives en literatuur. In de bibliotheek zullen de kinderen van het dorp extra onderwijs krijgen en de volwassenen hebben inmiddels gevraagd om een alfabetiseringsproject.
Een hut voor twee personen incl. ontbijt kost 20-25 cedi, een plaats in de slaapzaal 10 cedi. In totaal kunnen 14 mensen tegelijk in het guesthouse overnachten, er staat al een forse uitbreiding op stapel.
De mensen in Karimenga zijn erg blij met het guesthouse, ze genieten er van als mensen van ver belangstelling hebben voor hun manier van leven. Ze zijn uiterst gastvrij en hartelijk en willen op allerlei manieren hun bijdrage leveren aan een boeiende en relaxte vakantie van de gasten. De jongeren, die via het Guesthouse naar school gaan zijn in de vakanties beschikbaar als hulp bij het ontvangen van de gasten.

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "Pro poor tourism: Guesthouse Green House Ghana in Karimenga"

 • profile image comment
  Door Willemien• geplaatst op 20 Jan 2012 | 21:43:37

  Wat een leuke bruikbare tip, ben ook in Ghana geweest; fantastisch land.

  Bericht aangepast op 02:16:53
 • profile image comment
  Door Wisseschout• geplaatst op 19 Jan 2012 | 17:31:08

  Een fantastische tip. Alhoewel ik zelf al in het noorden ben geweest en zeker voorlopig niet terugga is dit een heel leuk project zo te lezen.

  Bericht aangepast op 03:10:30