Noord Ghana

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Lobi - Denker

Noord Ghana,
Ghana


In het uiterste noordwesten van Ghana ligt de stad Wa. Deze stad heeft ongeveer 80.000 inwoners, die over het algemeen moslim zijn. De stad ligt erg geïsoleerd. In de verre omgeving zijn er geen andere steden te ontdekken.
Ongeveer 50 kilometer van Wa ligt het kleine plaatsje Wechiau. Je zit dan in het grensgebied met Burkina Faso en iets zuidelijker met Ivoorkust. De grens wordt gevormd door de Black Volta rivier.
In de Black Volta rivier komen nog nijlpaarden voor en bij Wechiau is een "Hippo Sanctury". Je kan met een kano over de rivier naar de nijlpaarden. Ook kan je verschillende vogelssorten spotten vanaf het water.
Bij de "Hippo Sanvtury" zijn nog verschillende Lobi-dorpen. Deze kun je bezoeken. De Lobi stam bestaat uit verschillende groepen, waarvan ook een deel in Burkina Faso woont. Het zijn boeren, jagers en herders. Ze hebben over het algemeen huizen die van klei gemaakt zijn. Op het dak van de huizen wordt de oogst gedroogd. Voodoo/ animisme speelt een belangrijke rol in het dagelijkse leven.
Bij een van de huizen/ hutjes in de Lobi-nederzetting zat deze oude blinde man. Hij zat bijna opgevouwen op de grond met zijn hoofd in zijn handen. Wat hij dacht ..............???